Etupihan kunnostustöiden ja rakennuksen sisäremontin valmistuttua aloitimme takapihan ehostamisen. Oleskelu- ja hyötypihan saneerausprojekti oli huomattavasti sisääntulopihaa laajempi kaikkine kivi- ja vihertöineen. Uudistuksen myötä mm. patioiden neliöitä kasvatettiin roimasti  ja vanhat pinnoitemateriaalit vaihdettiin nykyaikaisiin betonikiviin ja – laattoihin.  Betonisia pihakiviä hyödynnettiin myös tomutus- ja pyykinkuivaustelineen alustana,  käytävien pinnoitteena, sekä kasvimaan ja marjatarhan rajauksissa selkeyttämään tilanjakoa ja  helpottamaan ko. alueiden hoitotyötä.

Oleskelupihan lähtötilanne ennen kunnostustöitä.

Oleskelupihan lähtötilanne ennen kunnostustöitä.

 

Kunnostussuunnitelma sekä etu- että takapihan osalta.

Kunnostussuunnitelma sekä etu- että takapihan osalta.

Purkutöitä ja pohjien kaivua

Kunnostustyöt aloitettiin perinteiseen tapaan purkamalla vanhaa. Rakennuksen seinän vierestä poistetiin isokokoiset, aikoinaan paikoilleen valetut vanhat betonilaatat,  sekä huonokuntoiset puulaatat ja kaikki ruohovartinen kasvillisuus.  Maanalaisten kaapeleiden ym. johtojen paikat oli tarkistettu ja merkattu muistiin koko tontin osalta jo etupihan kunnostustyöhön ryhdyttäessä, joten purkutöiden jälkeen kone raapaisi pohjat tuleville kiveyksille ja betonisista muurikivistä tehtäville istutuskaukaloille.  Kaivannon pohjalle asennettiin ensin routaeristelevyt noin metriä leveämmälti kivettävää aluetta, jonka jälkeen loput täytöt suoritettiin murskesoralla.

Lue lisää kiveyksien pohjauksista ja routaeristämisestä TÄÄLTÄ.

saneeraus-purkujapohjaus SA

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.