Oikeaoppinen suojautuminen ehkäisee työssä tapahtuvia haavereita ja  minimoi tapaturmariskiä.   Työturvallisuudesta huolehtiminen työpaikoilla kuuluu työnantajan tehtäviin, mutta omassa pihassa puuhastellessa jokaisen on itse pidettävä huolta asianmukaisesta suojautumisesta.

Pihakivien ja -laattojen asennustyössä ja koneellisessa työstössä,  kuten esimerkiksi kivien leikkaaminen,  tulee käyttää mm. seuraavia suojaimia ja varusteita työvaiheesta riippuen:
suojakypärä/kuulosuojaimet/suojalasit ja -visiiri/hengityssuojaimet/ turvakengät/ polvisuojat/pitkähihainen ja -lahkeinen työasu/ tukevat, hyvin istuvat ja kulutusta kestävät, mielellään kumipinnoitteiset työkäsineet sekä huomioliivit katualueella liikuttaessa.

Työturvallisuutta edistävät myös huomiomerkit kaivantojen reunoilla sekä oikeaoppiset, selkää säästävät työasennot.  Talkoovakuutus on lisäksi hyvä turva palkatonta työtä tekeville.

Suojaimet SA

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.