Jälleen on se aika vuodesta jolloin mökkikansa pakkaa kimpsunsa ja kampsunsa, ja suuntaa luonnonhelmaan veden äärelle tai kohti maaseudun rauhaa.  Vapaa-ajan asunnolla viihdytään toisinaan jopa niin hyvin että miljööstä muodostuu pikkuhiljaa ympärivuotinen koti.

Pihakiviä ja kunttaa

Betoniset pihakivet helpottavat lomalaisen arkea mm. mökin kulkureittien ja oleskeluterassien päällysteenä.  Esimerkiksi eläväpintaiset ajanpatinaa huokuvat betonikivet ja pinnaltaan profiloidut luonnonkiviä muistuttavat pihakivet sopivat erinomaisen hyvin luonnonläheiseen ympäristöön. Lohkopintaisten muurikivien avulla voidaan helposti häivyttää viettävän mökkipihan korkoeroja.  Männikköisellä tontilla muurin päällinen on puolestaan luontevaa verhota hoitovapaalla metsänsiirrännäisellä eli kuntalla koristepensaiden,  perennojen tai nurmikon sijaan.

Mökkipiha SA

Kolmen sortin pihakiven rinnepatio

Loma-asunnon metsäinen maasto laskee toisinaan hyvinkin voimakkaasti kohti rantaa. Tukimuurin avulla jyrkkäänkin rinteeseen voidaan rakentaa viihtyisä oleskelutasanne.  Kaarevaan muotoon taipuva muurikivi tukee kauniiseen järvimaisemaan aukeavan kiviterassin takana olevat maamassat paikoilleen. Varsinainen terassi on päällystetty eläväpintaisella hillitysti profiloidulla kivellä  ja rinteen verhoamiseksi käytetty betonista luonnonkivijäljitelmää sorasaumauksella.  Siinäpä mukava istua iltaa tasaisella kivipatiolla ja kohottaa malja keskikesän juhlan kunniaksi.

Oikein hyvää,  huoletonta ja ennen kaikkea turvallista Juhannusta!

kiviterassi rinne SA

Lue lisää mökkipihan suunnittelusta TÄÄLTÄ.

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.