Reilun viikon kuluttua 10.7 avautuvat vuoden 2015 Asuntomessujen portit Vantaan Kivistössä. Tapahtuma on avoinna yleisölle päivittäin klo 10 – 18 aina 9.8 saakka.  Asuntomessuilla on tänä vuonna panostettu helppoon ja sujuvaan, turvalliseen arkeen.  Messuteemoja ovat mm. Arjen pienen ylellisyydet sekä Kodin ja pihan viherkeitaat, joka tuo esille erilaisia kaupunkipuutarhoihin sopivia piharatkaisuja.

Mallipuutarhat parhaimmillaan

Mallipuutarhat ovat heinäkuussa rehevimmillään. Asuntomessujen käynnin yhteydessä kannattaakin piipahtaa Espoon puolella sijaitsevassa Marketanpuistossa.  Lähes seitsemän hehtaarin laajuisessa puistossa sijaitsee mm. suuri piha- ja puistorakentamisen näyttelyalue, jossa voi tutustua luonnollisessa ympäristössä erilaisiin malli-istutusryhmiin, kiveyksiin, katteisiin, piharakenteisiin yms.

Mikkelissä sijaitseva Mikkelinpuisto tarjoaa Marketanpuiston tavoin viihtyisän virkistäytymisympäristön ja mahdollisuuden tutustua erityyppisiin yritysten ja yhteisöjen rakentamiin mallipuutarhoihin, tuotteisiin, kasveihin jne.  Puistossa on runsaasti tapahtumia läpi kesän. Toimintatorstaiden teemat vaihtelevat viikoittain – esimerkiksi jo huomenna 2.7 opiskellaan hyönteishotellin rakentamista ja 16.7 tehdään betonilehtiä ym. mukavaa betonista puutarhan piristykseksi. Liikunnalliset tiistait ovat puolestaan pyhitetty mm.  joogalle ja tanssille – rentouttavia taukohetkiä luvassa siis myös matkailijoille 🙂

Lue lisää Asuntomessuista, puistoista ja tapahtumista:

Asuntomessut
Marketanpuisto
Mikkelipuisto

 

Mikkelipuisto1 SA

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.