Milloin aika kierrokselle kentälle ei riitä, voi lähipeliä hioa omassa pihassa lähes hoitovapaalla greenillä. Puttauspaikka puutarhassa on golfharrastajan unelma joka on toteutettavissa pihakivien ja keinonurmen avulla.   Kuvan golfgreeni on osa laajempaa pihanurmea, josta se on erotettu omaksi alueekseen pihakivirajauksella.  Puttipaikan yhteyteen on sijoitettu greenin kaarevaa muotoa myötäilevä pihakivistä ladottu pyöreä oleskelupatio.

Pihakivien tavoin  keinonurmi asennetaan routimattomalle alustalle.  Kyseistä puttaus- / oleskelupaikan pohjaa työstettäessä savipitoinen perusmaa korvattiin murskesoralla noin  puolen metrin syvyydeltä.  Kaivannon pohjalle asennettiin lisäksi routaeristelevyt.   Tiivistetyn murskesorakerroksen päälle levitettiin vielä muutaman sentin vahvuinen kivituhkakerros, joka myös tiivistettiin  ennen kivien ja nurmen asentamista.  Pohjatyöt ulotettiin kauttaaltaan reilun metrin laajemmaksi työstettävää aluetta.

Siivous lehtipuhaltimella muutaman kerran kesässä pitää keinoviheriön puhtaana kasvien siemenistä, lehdistä ja havuneulasista.

Lue lisää pihakiveyksien pohjatöistä.

 

puttipaikka 1 SA

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.