Rivitalon asuntokohtaisen pihan saneeraus alkaa olla loppusuoralla.  Koska asukkaiden toiveena oli mahdollisimman helppohoitoinen puutarha, päädyttiin laatoitetun oleskelualueen jatkeena olevat neliöt kattamaan nurmikon sijaan koristesoralla.

Tasatun maapohjan päälle levitettiin rikkakasvit kurissa pitävä, veden läpäisevä kudottu musta polypropeeni katekangas,  joka peitettiin ensin kerroksella edullista hienoa sepeliä.  Katekankaaseen tehtyyn aukkoon istutettiin poistetun omenapuun tilalle kirsikkapuu `Arttula´ ( I-IV ( V) ). Kirsikan istutusalusta oli tehty valmiiksi jo ennen kankaan levittämistä.

Lauta-aidan pystytys SA2Sepeli SA

Sepelikerros verhottiin ohuella tasapaksulla kerroksella punaista ja mustaa koristekiveä.

Koristesora2 SA

Askelkiviksi sorapinnalle kulkuportille johtavalle käytävälle ja  kirsikkapuuta kiertämään asennettiin harmaat betonilaatat. Piharemontti alkaa olla viimeistelyjä vaille valmis !

Koristesora SA

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.