Tiesitkö että ulkopuolisella taholla teetetyt puutarhan hoitotyöt ja pihan saneeraus mies- ja konetöiden osalta kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin? Vähennys koskee sekä vakituisen – että vapaa-ajan asunnon pihassa tehtäviä kunnossapito- ja peruskorjaustöitä. Vähennys myönnetään vain työn osuudesta, ei työhön käytetyistä tarvikkeista tai matkakuluista. Uudisrakennuksen pihan rakentamistyöstä ei kotitalousvähennystä voi saada.

Kotitalousvähennys kannattaa ilman muuta hyödyntää. Vuonna 2015 vähennyksen enimmäismäärä on 2400 euroa henkilöä kohden vähennettynä 100 euron omavastuulla. Vähennysoikeus on 45 % yrityksen laskuttamasta työn osuudesta. Maksimivähennyksen voi saada ostamalla palveluja, joiden työn osuus on yhteensä noin 5555 euroa. Pihan saneeraustöiden ja puutarhan hoitotöiden kuluja voi myös yhdistää mm. asunnon kunnossapito – ja peruskorjaustöiden kanssa vähennystä haettaessa. Puolisoiden maksimivähennys on yhteensä 4800 euroa.

Lomake kotitalousvähennyksen anomista varten

Lue lisää KOTITALOUSVÄHENNYKSESTÄ verohallinnon sivuilta.

Pihan saneerauksen mies- ja konetyö kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin.

Pihan saneerauksen mies- ja konetyö kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin.

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.