Hyvää ja turvallista alkanutta vuotta 2015! Liukkauden torjunta on tärkeä osa kulkureittien talvihoitoa, sillä kaikki pihan pinnoitteet ovat tietyissä sääolosuhteissa vaarallisen liukkaita. Hiekoittaminen ehkäisee tehokkaasti tapaturmia ja ikävät luunmurtumat vähenevät. Karkeahko särmikäs kalliomurske antaa parhaan kitkan. Hiekoitussepeli takertuu jäiseen pintaan parhaiten, jos tuote on mahdollista varastoida lämpimässä tilassa ( esim. pannuhuone). Säiden vaihtelut ovat nopeita, joten vähintäänkin pieni määrä hiekoitushiekkaa on hyvä aina olla käden ulottuvilla.
Suolan käyttöä jään sulattamiseksi kiveyksiltä kannattaa välttää. Jatkuva suolan käyttö rapauttaa betonin pintaa heikentäen sen rakennetta ja on haitallista myös ympäristölle.

hiekoitushiekka sa

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.