Piristyksen syksyn pimeyteen tuovat muurikivimuureihin asennettavat valonlähteet. Tunnelman ohella valaisimet ohjaavat kulkua pihakäytävillä ja rapuissa varmistaen turvallisen liikkumisen.  Valmiiksi mietittyjä, tyylikkäästi muurirakenteeseen istuvia ja rakentamisen yhteydessä helposti asennettavia muurikivi/valaisin yhdistelmiä löytyy usealta pihakivivalmistajalta. Valaisin on mahdollista asentaa myös olemassa olevaan muuriin, mikäli muuria ei ole valettu.

muurivalaisin SA

Muurien ohella valon lähteen voi asentaa myös maan pinnan tasoon osaksi pihakivipinnoitetta.  Esimerkiksi kestävästä kierrätyslasista valmistetut maahan asennettavat Valokivet asennettaan kiveämisen yhteydessä  asennushiekan varaan betonikivien tavoin. Valokivien kulutuksen kestävyys on  lujuustestien mukaan vastaavien betonikivien luokkaa.

valokivet-hehkuvat

Lisätietoa kiveyksiin asennettavista valaisimista löytyy pihakivisivustolta kohdasta KIVEYSVALAISMET

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.