Kesäkuun alussa rakensimme blogissa kasvilavaa betonisista muurikivistä ja kylvimme siemeniä runsaan sadon toivossa. Kasvukausi oli haasteellinen. Kylmä ja kostea kesäkuu hidasti siementen itämistä ja taimien kasvua.  Kärsipä jokunen pavunalku myös juhannuksen tienoon hallaöistä peiteharsoista huolimatta. Sitten säätila vaihtui.  Paikoin trooppinen heinäkuu helli helteellään ja lämpimässä muurikivilavassa kävi kasvunkohina.  Nyt elokuussa on sitten sadonkorjuun vuoro.  Papujen palot roikkuvat rennosti kiveä vasten, salaattien lehdet ovat muhkeita ja krassit kukkivat suurina pehkoina.

muurikivi kasvilava SA

Muurikiviä voi muuten hyödyntää myös viljelypenkin rajauksena.  Kun matalan kohopenkin verhoaa katekankaalla ja istuttaa esimerkiksi kesäkurpitsan taimet kankaaseen tehtyihin aukkoihin, ei rikkaruohojen kitkemisestä tarvitse huolehtia koko kesänä.  Kurpitsatkin säilyvät puhtaina kankaan päällä kasvaessaan.  Tämä  jo vinkiksi ensi kesää varten, sillä niin kasvilavat kuin matalat rajatut kohopenkit kannattaa tehdä valmiiksi jo syksyllä.  Näin päästään käytännön viljelyhommiin jo hyvissä ajoin ensi keväänä.

muurikivi reunus kohopenkki SA

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.