Betonikivirajaus viimeistelee kasviryhmien ilmeen erottaen selkeästi istutukset ja nurmikon toisistaan.   Perenna – ja pensasryhmien rajaaminen betonikivillä tai betonisella reunakivellä vähentää kitkemistä sekä poistaa kokonaan kanttaustarpeen, eli reunojen säännöllisen oikaisun.  Kivet asennetaan reunustamaan kasviryhmää nurmipinnan tasoon, jolloin ne eivät ole ruohonleikkuun tiellä. Kun toinen ruohonleikkurin pyöristä kulkee kiveystä pitkin, raja nurmikon ja istutusten välillä pysyy selkeänä ja siistinä.

Loppukesän kukkapenkissä ilahduttavat mm. syysleimut ja myöhäiset jaloangervolajikkeet. Perennat, eli monivuotiset kukat vaativat keskimäärin 40 cm syvän, kuohkean ja ravinteikkaan kasvualustan. Koristepensaiden multavahvuudeksi suositellaan  50 – 60 cm.

Kukkapenkin rajaus SA

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.