Voimakkaasti profiloidut,  ulkonäöltään luonnonläheiset betonilaatat  tuovat uudenaikaista ilmettä sokkelin vierustoille tarjoten varteenotettavan vaihtoehdon perinteisille seulanpääkiveyksille niin modernissa kaupunkimiljöössä, kuin maaseudulla ja mökkiympäristössä.  Verrattuna  varsin työläästi asennettaviin luonnonkiveyksiin laatat asettuvat paikoilleen helposti ja nopeasti jouduttaen näin kiveämistyön valmistumista.  

Eläväinen louhikivi on  muodoltaan L-muotoinen (400×400/200) , 80 mm:ä paksu ja  17,4 kg painava laatta.  Kiviä  vastakkain asentaen saadaan yhtenäistä vanhan ajan mukulakiveystä muistuttavaa pintaa.  Kivissä on huomattavan paljon valesaumaa, mutta myös veden läpäiseviä aukkoja.   Läpäisykykyä voidaan lisätä saumaamalla kiveys  esimerkiksi sepelillä ja tekemällä perustus hyvin vettä läpäiseväksi.  80 cm:ä vahva louhikivi on kestävä päällyste myös pihan ajoteille tai vaikkapa luiskien katteeksi.  Kiveä valmistaa Rudus.

Louhikivi1 SA          Louhikivi rinne SALouhikivi3 SA

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.