Vuosittain järjestettävät asuntomessut pidetään tänä vuonna Jyväskylässä Äijälänrannassa.  Asuntomessut ovat jo pitkään tarjonneet  runsaasti ideoita myös piharakentamiseen. Tänä vuonna viheraiheeseen on satsattu erityisen paljon, sillä messujen yhteydessä järjestetään ensimmäistä kertaa puutarhanäyttely, jossa on esillä viheralan toimijoiden erityyppisiä mallipuutarhoja yksilöllisine teemoineen.  Uutta on myös messuilla käyttöön otettava viherrakentamisen tehokkuutta mittaava työkalu, vihertehokkuus.  Pilottiprojektin testikorttelina toimii messualueen pientalokortteli nro 222, joka on nimetty vihertehokkuus eli Green Factor kortteliksi.

Jyväskylän asuntomessut 
Jyväskylän asuntomessut Facebookissa

Kuva Kuopion asuntomessuilta 2010.

Kuva Kuopion asuntomessuilta 2010.

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.