Suorakaiteen muotoisia  betonikiviä voidaan hyödyntää tiilien tapaan muuraten pihan erilaisissa pienissä rakenteissa.  Työ on juuri sopivaa pikkunäpräämistä ja hellepäivän hupia lomalaiselle.  Betonikivet asennetaan limittäin päällekkäin ja kiinnitetään kerroksittain muurauslaastilla. Vasemmanpuoleisessa kuvassa maksa- ja  kangasajuruoho rönsyilevät pihakivistä muuratun matalan tukimuurin ylitse.  Oikeanpuoleisessa kuvassa ojan rumpuputken pää on siistitty muuraamalla vanhennetuista betonikivistä perinteistä kivisiltaa muistuttava rakennelma.  Myös muuratut pihakivirakennelmat vaativat huolellisen pohjaustyö pysyäkseen kuosissa.

Muurattu betonikivimuuri SA  rummun verhous - sa

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.