Piharemontin yhteydessä käytöstä poistettujen vanhojen ehjien pihalaattojen ja -kivien oikea osoite on kierrätys.  Vanhat laatat voidaan hyödyntää  esimerkiksi huoltopihan katteena, jätekatoksen ja varaston lattiana, pihakeinun alustana, kasvimaan käytävinä, rajauksissa yms.

Vanhoista betonilaatoista tehty rajaus marjatarhan ja nurmikon välille.

Vanhoista betonilaatoista tehty rajaus marjatarhan ja nurmikon välille.

Siistit peruslaatat voidaan myös asentaa uudelleen paikoilleen.  Piristystä ja uutta ilmettä entiseen laatoitukseen saadaan esimerkiksi noppamaisilla betonikivillä tehdyillä raidoilla kuten kuvan oleskelualueen pinnoitteen elävöittämiseksi on tehty. Muurin kansikivenä tuttua kiviparia on puolestaan hyödynnetty ko. kohteessa pinnoitekivien jämäkkänä tukena ja rajaajana perinteisen reunakiven sijaan.

vahnan betonilaatoituksen saneeraus SA

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.