Muhkeat värikylläiset kesäkukkaistutukset kruunaavat kivipation sisutuksen.  Pihakivivalmistajien tuotevalikoimiin kuuluvat kiveyksiä täydentävät betoniset kukkaruukut seisovat tukevasti paikoillaan ja tarjoavat kukille horjumattoman kasvualustan.  Kasvien menestymisen kannalta on tärkeää että kukka-astioiden pohjassa on reikä, josta ylimääräinen kasteluvesi pääsee valumaan pois.

Aurinkoisen ja puolivarjoisen kasvupaikan näyttävä värikylläinen istutus koostuu eri kokoisista ja muotoisista kukkijoista. Varjoisaa kivipatiota somistaa tyylikäs istutus lehtikasveista joita ovat esimerkiksi  kirjoliisukka, kirjohumala, muratti, hopeavitja, hopeakäpälä, bataatti ja kesäsypressi.

Kesäkukat piristävät  myös muuri-istutuksia. Riippuvat lajit ja lajikkeet rönsyilevät  yli muurin reunojen pitkiä versojansa ojennellen.

Säännöllinen kastelu, lannoitus ja kuihtuneiden kukkien poistaminen pitää kasvuston virkeänä ja edesauttaa läpi kesän jatkuvaa kukintaa.

Kalusteet

Betoniastia SA Kesäkukat muuri SA  kesäkukka SA

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.