Värit antavat pihakiveykselle kaivattua elävyyttä ja toivottua yksilöllisyyttä.  Niiden avulla voidaan mm. korostaa tai rajata alueita, tai viitoittaa kulkua. Pihakivien värivalikoimasta löytyy runsaasti erilaisia sävyjä moneen makuun. Mieltymykset ovat viimekädessä makuasioita, mutta muutamiin seikkoihin kannattaa värisuunnittelussa kiinnittää huomiota.

Harmonisin kokonaisuus saadaan kun pihakivien värit soinnutetaan paitsi keskenään, myös rakennusten väreihin (katto, sokkeli, seinät, ikkunapielet) sopiviksi.

Jo kaksi eri värisävyä riittää yleensä tuomaan toivottua elävyyttä . Liian monen värin käyttäminen voi tehdä pinnoitteesta rauhattoman.  Reuna- ja muurikivien värisävyt kannattaa lisäksi valita pinnoitekivien kanssa yhteensopivaksi. Mikäli pinnoitteet eivät ole näkyvissä yhtäaikaisesti (etupiha, takapiha) voidaan väriä ja tyyliä vaihtaa huoletta haluttaessa radikaalistikin.

Kuvan keltaisen tiilitalon pihakiveyksen värimaailma koostuu ruskean eri sävyistä.

Ruskea pihakivi SA

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.