Reunatuenta antaa kiveykselle ryhtiä ja viimeistellyn ilmeen.  Sen tärkein tehtävä on kuitenkin pitää pienimmätkin  kivet paikoillaan kiveyksen reunassa  ja estää kiveyksen purkautuminen. Betonisten reunakivien ja -listojen ohella rajauksen voi myös tehdä  pinnoitteena käytetyistä kivistä suuntaa vaihtamalla.
Maahan upotettava reunatuki asennetaan heti ladonnan jälkeen ennen kiveyksen tärytystä. Harvemmin kotipuutarhoissa käytetyt liimattavat reunakivet asennetaan valmiille, tiivistetylle kiveykselle. Liimattavista kivistä löytyy runsaasti erilaisia kaarre- ja kulmaosia sekä vahvuuksia. Käytettäessä upotettavia reunakiviä kaarevien käytävien rajaukseen valitaan pituudeltaan sitä lyhyempi tuote mitä jyrkempi kaarre on.

Betoniset reunakivet käyvät myös istutusryhmien rajaamiseen sekä nurmikon ja käytävän erottamiseksi toisistaan. Myös muurikivien kansikiveä voidaan hyödyntää rajauksissa kuten kuvassa.

Reunatuenta SA

Lue lisää : Reunakivet

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.