Tyylikäs pihakivipatio istutuksineen on puutarhan sydän jossa rentoutua työpäivän jälkeen ja viettää aikaa viikonloppuna.  Oleskelualue kannattaa mitoittaa niin että kalusteet istuvat väljästi,  ja jättää tilaa myös liikkumiselle ja mahdollisille muille toiminnoille  ( grilli yms.).  Pation pinnoitteeksi sopivat niin betonilaatat  – kivet, kuin niiden yhdistelmät.

Laattojen etuna on nopea asennettavuus. Niillä suorakaiteen muotoiset patiot saavat joutuin näyttävän ja kestävän pinnan. Useamman erikokoisen laatan yhdistelmäsarjoilla ladotaan tyylikästä pation pintaa tuota pikaa.  Laattaa pienempikokoisilla betonikivillä saadaan puolestaan helposti aikaiseksi sekä  kantikasta että kaarevaa pinnoitetta, jopa pyöreitä muotoja.  Ns. kaarrekivisarjoilla voidaan latoa ympyriäistä päällystettä ilman että kiviä tarvitsee leikata.

Oleskelupatio SA

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.