Vaikka viileä Vappu pysähdyttikin hetkeksi kevään edistymisen, on vain ajan kysymys kunnes sää taas lämpenee ja vihreys valtaa luonnon ja puutarhat. Kevään edistyessä tarjoavat kaupungit eri puolella Suomea kasvien ystäville kukkamessuja ja -markkinoita oheistapahtumineen. Marketanpuistossa käydessä kannattaa ostosten lomassa tutustua Suomen suurimpaan piha- ja puistorakentamisen näyttelyalueeseen, jossa muun mielenkiintoisen ohella on nähtävillä myös erilaisia pihakivituotteita,  mallikiveyksiä ja rakenneratkaisuja.  Loviisan Avoimet Puutarhat – tapahtuma tarjoaa puolestaan mahdollisuuden päästä kurkistamaan yksityisten puutarhojen saloihin ja persoonallisiin ideoihin.   Innokkaimmat puutarhaharrastajat pistäytyvät toukokuun aikana myös Türin kukkamarkkinoilla Virossa  ja  ihastelemassa brittien näyttävää puutarhaosaamista Chelsean Kukkanäyttelyssä Lontoossa.

17.-23.5. Hangon puutarhaviikko
24.5. Kukkamessut, Uusikaupunki
24.5.  Forssan Kukkamarkkinat
24.5.Marketanpuiston Puutarhamarkkinat, Espoo
25.5. Avoimet puutarhat, Loviisa

16.5 – 18.5 Türin kukkamarkkinat, Viro
20.-24.5.Chelsea Flower Show, Lontoo

Marketanpuisto SA

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.