Pihan käytävät ja polut ovat useimmiten luonnollisimmillaan hieman kaarevina. Ne voivat toki olla myös suoraviivaisia puutarhan muotokielestä riippuen.  Sopiva leveys omakotitalon jalan kuljettavilla pääkäytäville on noin 1,2 m.  Pienet ”sivupolut” voivat olla tätä kapeampia.  Polkujen ja käytävien oikea paikka on siellä missä luontaisesti liikutaan. Pihakivin päällystetyt kulkureitit sisälle taloon, huoltopihalle, varastolle, pihasaunaan jne. tekevät liikkumisesta vaivatonta.  Pinnoitettujen käytävien etu korostuu etenkin kurakeleillä kiveysten vähentäessä oleellisesti sisälle kantautuvan hiekan määrää.

Jalan kuljettavien käytävien ja polkujen päällysteeksi käyvät niin betonikivet kuin – laatat.  Betonilaatoilla saa asennettua suoraa mutkatonta pintaa, pienillä betonikivillä on mahdollista latoa myös loivaa kaarretta ilman kivien leikkaamista.

PihakäytäväSA

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.