Sade ja sitä seurannut lämpöaalto herätti puutarhan rehevään kasvuun.  Kasvit ja nurmikko tuntuvat venyvän pituutta silmissä. Sammalleimu  ( kuvassa) on kutonut pihakivimuurin ylle värikkään räsymaton joka puhkeaa kukkaan kesän kynnyksellä.  Muuri-istutuksissa viihtyvät myös monet puuvartiset lehtipensaat.  Esimerkiksi lamoherukka (kuvassa), lamohietakirsikka, sinivatukka ja seppelvarpu rentoine rönsyilevine versoineen pehmentävät tehokkaasti korkeahkoja massiivisia muurirakenteita.
Kasvien vaatima multatila syntyy kuin luonnostaan muurin rakentamisen yhteydessä. Perennojen kasvualustan vahvuus on hyvä olla vähintään 30 – 40 cm , lehtipensaiden 40 – 50 cm. Kasvualustana kannattaa käyttää hyvälaatuista seulottua multaa. Taimet istutetaan  yleensä noin 30 cm:n etäisyydelle muurin reunasta .

Sammalleimu muurilla SA     Lamoherukka muuri SA

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.

3 thoughts on “Pihakivimuuri puhkeaa kukkaan

  1. Methocarbamol 750mg No Prescription Best Buy Cheapeast Bentyl Best Website By Money Order Amoxicillin Package Insert propecia y asepsia Buy Xenical 120mg Online Safely Pet Med Amoxicillin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Varmenne: vastaa laskutehtävään