Kevään pihamessut tarjoavat harrastelijoille elämyksiä, ideoita, ja laajan kattauksen maistiaisia tulevan kasvukauden tarjonnasta; kasveista, lannoitteista, pihalaatoista jne. Odotetut puutarhatapahtumat johdattavat samalla multasormet ja piharakentajat pian alkavaan vilkkaaseen sesonkiin.

Ensimmäisen tuulahduksen kevään tuoksuista ja tunnelmista tarjoaa Turun messukeskuksessa järjestettävä Piha & Puutarha -tapahtuma, jonka portit avautuvat jo muutaman päivän kuluttua, perjantaina 24.3. Viikonlopun yli kestävässä tapahtumassa on esillä muun muassa kasveja, kukkasipuleita, puutarhatarvikkeita, pienkoneita ja pihalaattoja. Poikkeahan tutustumassa myös paikallisen Betonilaatta Oy:n tuotteisiin!

Turun puutarhatapahtuman jälkeen seuraavan askelen kohti kesää voi ottaa maalis-huhtikuun vaihteessa pääkaupunkiseudun Kevätpuutarha -messuilla, 30.3 – 2.4, joka on osa Helsingin messukeskuksen suurta Kevätmessut -tapahtumaa. Näytteilleasettajat hemmottelevat yleisöä muun muassa monipuolisella valikoimalla puutarhakasveja ja – tarvikkeita, sekä pihan hoitoon ja rakentamiseen liittyviä työkaluja ja materiaaleja.  Messuhulinan keskellä voi levähtää näyttelyhalliin rakennetulla Keskuspuisto-alueella, ja piipahtaa sen jälkeen tutustumassa vaikkapa Rudus Oy:n ja Lakka Rakennustuotteet Oy:n osastoihin ja pihakivivalikoimiin.

Molemmissa tapahtumissa on lisäksi runsaasti oheisohjelmaa, ja silmänruuan ohella messuilla voi tehdä myös ostoksia.

Maalis-huhtikuun puutarhamessuja

24.3 – 26.3 Piha & Puutarha – tapahtuma, Turku
30.3 – 2.4 Kevätpuutarhamessut, Helsinki
22.2 – 23.4 Koti & Piha, Pori

Puutarhatapahtumat ja -messut muualla:

23.3 – 14.5 Keukenhof, Hollanti
30.3 – 2.4 Nordiska trädgårdar, Tukholma

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.