Huhtikuisten massatapahtumien jälkeen viherpeukaloita hellitään kesän kynnyksellä lukuisilla pienemmillä piha- ja puutarhatilaisuuksilla. Mielenkiintoisia tapahtumia riittää toukokuun jokaiselle viikonlopulle.

Espoossa sijaitsevan Marketanpuiston kevätpuutarhapäivää vietetään tänä vuonna 21.5 . Taimi- ja tarvikehankintojen ohella puistossa voi tutustua valmiisiin pihakokonaisuuksiin, betonisiin muurikiviin ja – pinnoitteisiin sekä niiden käyttöön luonnollisessa ympäristössä. Mallipuutarhoja kasveineen, muureineen ja pinnoitevaihtoehtoineen löytyy myös Mikkelissä sijaitsevasta Mikkelipuistosta, jonka avajaisia vietetään 14.5.

Muita mukavia menovinkkejä toukokuulle ovat muun muassa Ruukin, Uudenkaupungin, Lapuan, Salon ja Viitasaaren puutarhatapahtumat. Lisäksi Vappuna porttinsa avannut Kukkivat kummut – puistotapahtuma Urjalassa on avoinna kesäkuun puoleenväliin saakka.

1.5-15.6 Kukkivat kummut-puistotapahtuma, Urjala
14.5 Pohjois-Suomen puutarhamessut, Ruukki
14.5 Mikkelipuiston avajaiset, Mikkeli
21.5 Lakeus kukkii -tapahtuma, Lapua
21.5 Kevätpuutarhapäivä Marketanpuisto, Espoo
21.-22.5 Minifarmi & Kukkamessut, Uusikaupunki
28.-29.5 Cityfarmi, Salo
28.-29.5 Koti ja Puutarhamessut, Viitasaari

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.