Juhlat tulossa ja muiden valmistelujen ohella myös puutarhalle pitäisi tehdä jotain. Jo pidemmän ajan mielessä muhinut pihan saneeraus oli luontevaa aloittaa talon julkisivusta. Tilaustyönä toteutettuna sisäänkäynnin ja seinän vierustan kunnostaminen ehtivät valmistua hyvissä ajoin ennen h-hetkeä.

Purkua ja pohjausta

Työt aloitettiin purkamalla seinivieren ja sisäänkäynnin pinnoitteena olevat vanhat laatat pois ja tarkistuttamalla ettei työstettävällä alueella ole maanalaisia kaapeleita tai putkia. Kaivutyö tehtiin pienkaivurilla. Kone poisti seinän vierustalta humusmaata, jonka tilalle laitetiin murskesoraa kantavuuden parantamiseksi. Räystään alusen ollessa auki asennettiin lisäksi suikale patolevyä kosteussuojaksi sokkelia vasten. Ennen asennushiekan levittämistä ja laattojen asentamista sorakerros tiivistettiin vielä huolellisesti maantiivistimellä.

Pesua ja kierrätystä

Seiniviereltä ja sisäänkäynnin edustalta puretut mustavalkoiset pesubetonilaatat katsottiin edelleen olevan käyttökelpoisia hyödynnettäväksi valkoisen talon edustalla. Puhdistamista ne kuitenkin kaipasivat. Vanhat laatat pestiin painepesurilla ja kierrätetiin seinän vierustalle uusilla tummasävyisillä laatoilla pinnoitetta täydentäen. Lopuksi laattakäytävän viereen asennettiin siro nurmikonreunakivi, joka tukemisen ohella viimeistelee päällysteen ilmeen.

Juhlat voivat alkaa

Julkisivun edustan kunnostamisessa vanha seinivierikiveys leveni käytäväksi ja sisäänkäynti sai uuden pinnoitteen tummansävyistä laatoista. Tervetuloa juhlavieraat!

Sisäänkäynti ennen – jälkeen

Seinivieri ennen – jälkeen

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.