Selkeys, väljyys, ja helppohoitoisuus ovat toimivan sisäänkäynnin keskeisiä tekijöitä. Selväpiirteinen reitti ohjaamassa kulkua pääovelle, riittävästi tilaa liikkua kantamuksien kanssa ja harjan huitaisulla puhdistettava pinnoite helpottavat kummasti arkipäivän askareita.

Pihan kokonaisvaltainen kunnostaminen on iso projekti. Suunnitelman avulla eri osa-alueiden saneeraus voidaan toteuttaa vaiheittain mielekkäässä järjestyksessä. Esimerkkikohteemme pihan uudistaminen aloitettiin ulko-oven ympäristön ilmeen kohentamisella joka oli mittasuhteiltaan juuri sopivan kokoinen syyskesällä tehtäväksi. Remontin myötä sisäänkäynnin edustan vanhat puuritilät ja seulanpääkivikyhäelmät vaihtuivat kooltaan 50 x 50 cm:ä sileäpintaisiin betonilaattoihin, jotka kiinnitettiin alustaansta liimalaastilla. Harvakseltaan asennetut kotitkutoiset punaiset laatat poistettiin, ja kulku pääovelle selkeytettiin leveähköllä käytävällä, joka pinnoitettiin pintaprofiloidulla laatalla. Väriltään mustavalkean kokonaisuuden viimeistelee musta reunatuki.

Kiinteistön omistajanvaihdoksen myötä ilmennyt pihan kunnostamisen tarve aloitettiin pääoven ympäristöstä, joka oli päässyt pahasti repsahtamaan. Vanhojen pintamateriaalien lisäksi kyytiä saivat kaikki rikkaruohottuneet ja villiintyneet istutukset. Kaivu- ja kasvualustatöiden yhteydessä pienkaivuri kuopaisi pohjat myös tulevalle pihakäytävälle.

Värikäs kesäkukkaistutus piristää uudistetun sisäänkäynnin hillityn tyylikästä ilmettä.

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.