Bittiavaruudesta löytyy joukko ilmaisia puutarhasuunnitteluohjelmia piharakentajien hyödynnettäväksi.  Niiden avulla  käsin  tehty luonnos ideoineen piirtyy tietokoneen näytölle jopa  3D ulottuvuuteen sovelluksesta riippuen.  Ilmaiset pihasuunnitteluohjelmat ovat vaihtelevan tasoisia. Kaikista löytyy kuitenkin erilaisia työkaluja joiden avulla suunnitelmaan voi lisätä mm. rakennuksia, rakenteita, kasveja, pihakiveyksiä, muureja, aitoja, vesiaiheita jne. , ja säädellä elementtien kokoa ja  värejä.  Osaa ohjelmista voidaan käyttää suoraan verkossa online, osa vaatii rekisteröitymisen tai sovelluksen lataamisen koneelle.

Koukuttavaa suunnittelua

Englannin-  ja saksankielisten pihasuunnitteluohjelmien joukosta kokeilin  Small Blue Printerin Garden Planner Online -sovellusta.  Kokeiluversio avautui verkkoon ilman rekisteröitymistä.  Työkalupakista löytyi runsaasti valmiita objekteja : rakennuksia, erilaisia pihakiveyksiä, puita, pensaita, kukkia, hyöty- ja maanpeitekasveja, puutarhakalusteita, autoja, kotieläimiä ja paljon muita hauskoja ja mielenkiintoisia elementtejä, joiden kokoa, muotoa, suuntaa  ja väriä pystyi muuttamaan.

Ohjelmaan pääsi melko nopeasti sisälle, ja päätteen ääressä hurahti huomaamatta muutama tunti eri toimintoihin tutustuessa ja suunnitelmaa työstäessä.    Small Blue Printer Online Garden Planner ohjelman huonoin puoli on että keskeneräistä pihasuunnitelmaa ei voi tallentaa mihinkään, joten työ on tehtävä alusta loppuun asti kerralla. Valmiin suunnitelman voi tulostaa ja tallentaa koneelle kuvankaappaustyökalulla. Homma oli sen verran hauskaa että kannattaa kokeilla!

Pihasuunnitteluohjelmia verkossa:

7 Free Garden Planners
Kostenlose Gartenplaner

Pihasuunnittelu verkossa on koukuttavaa hommaa. Viivoitin arkin reunoissa mahdollistaa suunnitelman tekemisen mittakaavaan. Kuvan suunnitelmassa tätä ominaisuutta ei ole hyödynnetty. Haluttaessa piirrokseen pystyy lisäämään myös tekstiä.

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.