Talven selkä on jälleen taittunut,  ja räystäät  tippuneet jo paikoin Pohjois-Suomea myöten.   Kevättä  oli ilmassa myös helmikuun toisella viikolla Jyväskylässä  pidetyillä viheralan perinteisillä Viherpäivillä – ja tekniikkanäyttelyssä, jonne suuri joukko alan ammattilaisia saapui kuulemaan  sisältörikkaiden seminaarien antia, ja tutustumaan reilun parin kuukauden kuluttua starttaavan piharakennuskauden viimeisimpiin trendeihin ja uutuuksiin.

Pihakivien valmistajat olivat asettaneet näyttelyyn esille monipuolisen tuotevalikoimakattauksen pyöreistä askelpolkukivistä massiivisiin suorakaiteen muotoisiin lankkua muistuttaviin laattoihin ja suurikokoisiin neliömäisiin laattoihin.  Esillä oli mukavasti myös erityyppisiä pintakäsiteltyjä ja -profiloituja laattoja, erikokoisista kivistä koostuvia kivisarjoja, sekä betonista ja kierrätyspuumurskeesta valmistettuja  uusiomateriaaleja pihan pinnoitteeksi.

Betonikivien  ja -laattojen tuoteperhettä  näyttelyssä täydensivät muurikivet,  joiden suosio piharakentamisessa kasvaa tasaiseen tahtiin.  Uutuutena nähtiin mm. retrohenkinen, täysin sileäpintainen muurikivi.  Tuotekehittelyn tuloksena alkaa myös lähes jokaiseen muurikivityyppiin olla erilaisia valaisinvaihtoehtoja.

Yhteenvetona Vihertekniikkanäyttelystä  ja tulevan kesän trendeistä voisi sanoa että laattojen koko kasvaa, pintaprofilointi yleistyy ja ladontakuviot monipuolistuvat kivisarjojen myötä.

Pihakivivalmistajien kotisivuilla on runsaasti tuotetietoa ja vinkkejä pihan rakentamiseen. Valmistajien yhteystiedot löytyvät TÄÄLTÄ.  Kannattaa käydä tutustumassa.

 

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.