Tänä vuonna vietetään viidettä valtakunnallista Vihervuotta.  Vuoden pääteemana on kestävä suomalainen maisema, jota tarkastellaan muun muassa kestävän ympäristörakentamisen näkökulmasta.  Muita käsiteltäviä teemoja ovat mm.  lähiruoka ja kaupunkiviljely,  viherverkostot ja `”Liikettä ulos – lähiympäristö kuuluu kaikille”.  Ympäristöministeriön nimeämä Vihervuosi on kaikille avoin ja sen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Vihervuoden avajaisia vietetään 10.2 Jyväskylän Paviljongissa viheralan ammattilaisten perinteisillä Viherpäivillä.  Samassa yhteydessä järjestetään myös Vihertekniikka 2016-näyttely 10.-11.2.  Teemavuoden muut päätapahtumat pidetään Hämeenlinnassa 2. kesäkuuta ja Helsingissä 27. lokakuuta kuluvaa vuotta.  Päätapahtumien ohella Vihervuoden aikana järjestetään myös paljon muita tilaisuuksia kuten kursseja, kilpailuja, messuja sekä retkiä.  Kaikki tapahtumat kootaan yksiin kansiin tapahtumakalenteriin.

Betoniteollisuus ry:n ympäristöbetonijaos  on yksi Vihervuoden päätukijoista. Teemavuotta koordinoi  Viherympäristöliitto.

Lue lisää Vihervuodesta:

VIHERVUOSI 2016

VIHERYMPÄRISTÖLIITTO

VIHERVUODEN TAPAHTUMAKALENTERI

Vihervuosi_kompakti_logoversio-02 copy

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.