Takatalvi yllätti monin paikoin Vapun vastaanottoon valmistautujat. Uutta lunta on pyryttänyt osassa maata parhaimmillaan yli 10 cm, kevään kukkijat hautautuneet valkoisen vaipan alle ja pihakiviterassin kevätsiivous vaihtunut lumesta lakaisemiseksi.

Vaikka kevät tuntuukin juuri nyt etenevän tuskallisen hitaasti, niin uusi lumi on vanhan surma kuten vanha sanonta tietää. Työn juhlaa voikin viettää vaikkapa harjaamalla kiveykset puhtaaksi talven jäljiltä. Useimmiten pelkkä harjaus riittää, mutta puhdistusta voi tarvittaessa tehostaa pesemällä pinnoite emäksisellä, mieluiten biologisesti hajoavalla pesuaineella terästetyllä vedellä. Kiveyksen pesuun voi käyttää myös painepesuria. Tällöin on huomioitava että kovalla paineella tuleva vesi vie usein hiekkaa kiveysten saumoista, joten pesun jälkeen saumoihin on hyvä varautua lisäämään saumaushiekkaa. Iloista Vappua!

Lue lisää pihakiveyksien hoidosta.

Patio SA

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.