Varsin poikkeuksellinen talvi alkaa olla voiton puolella. Rakentamisen kannalta sää on ollut ihanteellinen. Työt ovat edenneet aikatauluissaan ja pakkasseisokkeja ei ole ollut. Talvi on ollut otollinen myös pihojen suunnittelutyöhön.  Pohjoisinta Suomea lukuun ottamatta lähes koko maa on ollut vähäluminen tai lumeton, eikä visioissa ole tarvinnut turvautua pelkästään syksyllä otettuihin kuviin. Pihan todellinen tilanne ja suunnittelun lähtökohdat ovat olleet nähtävissä koko talven ajan.

0suunnittelu-sa

Viimeistään nyt onkin hyvä ajankohta siirtää ajatukset paperille yksityiskohtien hiomista ja käytännön toteutusta  varten.  Kaiva asemapiirros esiin, tarkista mitat ja piirrä rakennukset, kiinteät rakenteet ja tieliittymä paperille esimerkiksi mittakaavaan 1 : 100 ( 1 cm=1m).  Oikea mittakaava helpottaa määrä- ja kustannuslaskentaa.

blogikuva

Hahmottele useampi luonnos. Ime ideat kevään runsaasta tarjonnasta eri lähteistä. Mm. pihakivi. com sivustoltamme löytyy paljon hyviä vinkkejä ja perustietoa niin puutarhan kiveyksistä kuin pihan rakentamisesta yleensä. Tuoreimmat pihakiviesitteet ja hinnastot kiveyssuunnittelun tueksi voit käydä lataamassa pihakivivalmistajien kotisivuilta. Samalla voit tutustua kivivalmistajien kevään uutuustuotteisiin.

Kun suunnitelmat ovat valmiina ja varaukset kivituotteista vetämässä hyvissä ajoin, on helppo ryhtyä käytännön pihatöihin heti sääolosuhteiden salliessa.

3suunnittelu-sa

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.