Veronica osallistui kilpailuumme haaveena saada puutarhaan patio ja  luontevasti kaareilevia käytäviä.

Pihan pehmeät muodot alkavat jo pyöreästä patiosta, jonka rakentamiseen hyödyntäisin esimerkiksi Kehäkiviä.  Kehäkivi on 37:n  erikokoisen kiven sarja, jolla saa ladottua pinta-alaltaan reilun kuuden neliön kokoisen pyöreän oleskelupation ilman kivien leikkaamista.  Kasviryhmä pollarivalaisimineen pation taustalla täydentää viihtyisää kokonaisuutta.

                  

Kaarevat käytävät ovat luonteva jatke ympyriäiselle kivipatioille.  Ne voidaan pinnoittaa esimerkiksi suorakaiteen muotoisin betonikivin, jotka taipuvat hyvin loivahkolle kaarelle.  Kulmistaan hieman pyöristetyllä kivityypillä kaarevan käytävän latominen onnistuu  kohtuullisen pienin saumoin.
Pienehköjen betonikivien tueksi käytävän molemmin puolin kannattaa upottaa reunakivi varmistamaan kivien paikoillaan pysyminen.  Samainen reunakiveys kiertää yhtäläisesti koko oleskeluryhmän rajaten kivipation takana sijaitsevan kasviryhmän nurmikosta.

Pyöreä patio on helppo latoa Kehäkivistä.

 

Reunakivin rajattu kaareva betonikivikäytävä saumausta, puhdistusta ja tiivistämistä vaille valmiina.

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.