Perustusten tekeminen tuntuu  tylsältä.  Myllätään ja möyritään  eikä mitään näkyvää saada aikaiseksi.  Poistetaan maata, kipataan uutta tilalle ja piilotetaan routaeristeitä sorakerroksen alle.  Jospa tinkisi hieman tässä kohtaa? Säästyisihän siinä muutama työtunti  – ehkäpä jokunen eurokin. Vai säästyisikö ?

Vastaus kysymykseen on hyvin yksiselitteinen. Pitkänpäälle ei säästy.  Pohjauksiin panostaminen ei ole liioiteltua. Routimattomat perustukset ovat pihakiveyksien, rappujen ja muurien tukipilarit joiden päällä pinnoitteet ja rakenteet pysyvät kuosissaan.  Pohjauksien puutteellisuudesta johtuvien roudan liikuttelemien kiveyksien ja mahdollisesti jopa rikkomien rakenteiden korjaaminen nielee kohtuuttomasti työtunteja, ja aiheuttaa  huomattavasti suuremman laskun mitä huolellisesti ajallaan tehty asianmukainen perustustyö.

Routimattomilla hiekkakankailla ja kallioperäisillä tonteilla pohjauksissa pääsee luonnollisesti vähemmällä, mutta savipitoiset routivat maat tarvitsevat massanvaihtoja sekä routaeristystä. Pohjauksen laajuus on aina tapauskohtainen

Konetöiden yhdistäminen kannattaa.  Esimerkiksi uudisrakennustyömailla kiveysten ja muiden tarvittavien piharakenteiden pohjat voi teettää painumaan jo talonrakennusvaiheessa kun pihasuunnitelma on tehty hyvissä ajoin.   Kun perustukset ovat valmiina voi pinnoitteiden ja muurien asentamisen jaksottaa vaikka muutamalle vuodelle alue kerrallaan jos siltä tuntuu.

Mahdollista piharemonttia puolestaan kannattaa harkita tehtäväksi silloin kun tontilla on tiedossa muuta kaivuja. Näin koneella tehtävät pohjaustyöt hoituvat samalla käynnillä.

LUE LISÄÄ POHJAUKSISTA

perustukset ja valmis kiveys SA

 

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.

38 thoughts on “Routimaton pohja on kiveyksen perusta

 1. зоофилы смотреть
  проститутки индивидуалки
  скачать детское порно
  гей зоо порно
  проститутки омска
  купить курительную смесь спайс

 2. купить кристаллы наркотик
  детское порно вконтакте
  где купить соль наркотик
  зоофилы скачать
  детское инцест порно
  зоо порно скачать бесплатно

 3. детское порно смотреть онлайн
  детское порно девочек
  порно зоофилы
  купить скорость наркотик
  наркотические курительные смеси
  купить наркотики красноярск

 4. купить огнестрельное оружие
  купить скорость наркотик
  курительные смеси доставка
  проститутки питера
  зоофилы смотреть
  где можно купить наркотики

 5. детское порно видео онлайн
  купить наркотики киев
  проститутки новосибирска
  проститутки краснодара
  порно детская порнография
  детское порно онлайн

 6. Прошлой ночью пересматривал содержимое сети интернет, вдруг к своему восторгу открыл поучительный вебсайт. Вот смотрите: Ремонт MacBook . Для нас этот сайт произвел яркое впечатление. Всех благ!

 7. Все утро анализировал материалы интернет, при этом к своему удивлению открыл нужный вебсайт. Посмотрите: маотай . Для меня этот ресурс явился весьма привлекательным. До встречи!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Varmenne: vastaa laskutehtävään