Lipputanko liehuvine lippuineen alkaa olla katoavaa kansanperinnettä yksityisissä pihoissa. Tontit ovat pieniä ja talot taajama-alueilla lähellä toisiaan. Maaseudulla ja taajama-alueiden ulkopuolella voi sen sijaan nähdä, tosin yhä harvalukuisemmin, perinteisen lipputangon siniristilippuineen tai isännänviireineen.

Lipputanko sijoitetaan puutarhassa keskeiselle, maisemallisesti esteettiselle näköpaikalle mieluiten lähelle päärakennusta. Sijaintipaikan on hyvä olla avoin, jolloin lippu voi liehua vapaasti talon harjakorkeuden yläpuolella kauaksi näkyen.

Tänään, 1. toukokuuta, siniristiliput nousevat salkoon suomalaisen työn päivän kunniaksi. Hauskaa vappua!

Lisätietoa liputuksesta, Suomen lipusta ja isännänviireistä löytyy verkosta mm. Suomalaisuuden liiton kotisivuilta.

Lipputanko on sijoitettu muurikivistä tehdyn kasviryhmän keskelle paikkaan jossa lippu näkyy liehuessaan myös lähinaapurustoon.

Isännänviiri viestittää salkoon nostettuna isäntäväen olevan kotosalla. Viirit voivat olla hyvin yksilöllisiä. Kuvassa Pohjois-Karjalan maakuntaviiri.

Helposti sijoitettava ja siirrettävä omalippu toimii monissa pihoissa perinteisen lipputangon korvikkeena. Se ei tarvitse valettua jalustaa.

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.