Itä- ja Pohjois-Suomessa on tehty lumitöitä jo jonkin aikaa. Tulevan viikonlopun säätiedotus ennustaa talvista keliä myös maamme eteläosiin, joten viimeistään nyt kannattaa viitoittaa etenkin koneellisesti aurattavat kulkuväylät. Aurauskeppien laittaminen onnistuu vielä hyvin, sillä syksy ja alkutalvi ovat olleet koko maassa keskimääräistä lämpimämpiä ja maa edelleen sula. Puhtaana pidettävillä alueilla sijaitsevat lumen alle peittyvät matalat muurirakenteet, sekä maanpinnan perustasosta kohollaan olevat reunakivet ja betoniset tukilistat ovat arimpia rikkoontumaan koneellisessa aurauksessa. Myös ne on hyvä tuoda esille kepein merkkaamalla kolhujen välttämiseksi.

Pihakiveyksille on lisäksi eduksi kun ensimmäiset lumityöt tehdään perinteisellä lumikolalla.  Myös  hiekoitushiekkaa kannattaa jo varata käden ulottuville tulevien liukkaiden varalle.

aurausviitta SA

 

 

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.