Pihaideoita

Pihan kunnostuksessa voi helposti luoda uutta ilmettä pienilläkin asioilla. Koko pihaa ei tarvitse tehdä kerralla. Luonnos tai suunnitelma auttaa hahmottamaan kokonaisuutta, mutta sitä voi toteuttaa pala kerrallaan. Terassit, patiot ja pihaportaat ovat hyvä tapa aloittaa pihan kunnostus.
 
Selaa ideoita alakulmissa olevilla nuolinäppäimillä.
Pihakivi_pihaideoita_kunnostus

Pihaideoita

Ihastu pihan pieniin yksityiskohtiin. Rajaa kasvit helposti ja kauniisti. Reunusta pihapolut ja anna pihasi ilmeelle ryhti.
Voit toteuttaa haaveesi pieni pala kerrallaan. Luoda uutta.
 
Selaa ideoita alakulmissa olevilla nuolinäppäimillä.
Pihakivi_istutusten_rajaaminen

Pihaideoita

Ryhdikkäät portaat ja piha-alueita rajaavat muurit selkeyttävät pihasi ilmettä. Muureihin voit valita myös valaisimet. Ne luovat pihaasi viihtyisää tunnelmaa ja samalla lisäävät liikkumisen turvallisuutta pimeään aikaan.
Pihakivi_muurit_ja_aidat

Pihaideoita

Rakenna pihasi kulkuväylät kauniiksi poluiksi pihakivillä. Käytä erilaisia kiviä, suunnittele mielenkiintoisia muotoja ja yhdistele rohkeasti värejä. Tee pihasi ilmeestä yksilöllinen. Vanha, aikaa ja elämää nähnyt kiveys on monen toive. Vanhennetuilla pihakivillä on mahdollista luoda kaunis, patinoitunut vaikutelma kiveykseen.
Pihakivi_pihapolut

Pihaideoita

Terassit ja patiot tuovat olohuoneesi kesällä ulos. Rakenna niistä viihtyisä oleskelutila. Suunnittele kokonaisuus kivistä kalusteisiin. Yhtenäinen tyyli ja muotokieli kestävät aikaa ja miellyttävät silmää.
Pihakivi_terassit_ja_patiot

Pihaideoita

Hyvin toimivassa pihassa on myös toimiva vedenhallinta. Pihakiveysten pienten yksityiskohtien avulla voi ohjata sadeveden pois kiveykseltä niin, ettei se häiritse liikkumista. Tutustu vesirouhuihin, loiskekuppeihin, kourulaattoihin, kaarresarjoihin ja hulekiviin, jotka on suunniteltu ohjaamaan sadevesiä kiveyksen läpi kivien välissä kasvavan ruohon kautta.
Pihakivi_vedenhallinta

Pihaideoita

Pihakivillä rakennetut pihan ajoväylät, autotallien ja - katosten edustat pitävät ryhtinsä. Ne ovat siisti sisääntuloväylä kotiisi. Valitse oma suosikkikivesi ja taloosi sen ympäröivään luontoon sopiva värimaailma.
Pihakivi_ajoalusta_valmis

Pihaideoita

Pihakivistä voit rakentaa myös oman yksityisen rentoutusnurkkauksesi. Kauniin japanilaisen puutarhan tai houkuttelevan vesialueen suihkulähteineen. Japanilaisessa puutarhatyylissä tavoitteena on karua luontoa jäljittelevä maisema, jossa kivillä on merkittävä rooli ja jossa kasvien hoito ei ole vaativaa. Se sopii esimerkiksi pihakiveyksen jatkeeksi tai vaikka talon seinän vierelle.
Pihakivi_kivipuutarha

Pihaideoita

Portaiden käyttöä pihoissa suositellaan, jos kulkureitin jyrkkyys ylittää 20 astetta. Portaat helpottavat liikkumista. Ulko-ovien edustalla ne suorastaan kruunaavat sisääntulon. Portaiden rakentamiseen sopivien pihakivien ja laattojen lisäksi pihakivivalmistajien valikoimista löytyy portaiden rakentamiseen erityisesti suunniteltuja, betonisia porraskiviä.
Pihakivi_portaat

Pihaideoita

Pihassa tapahtuu paljon myös kodin toimintaan liittyviä asioita. Kun suunnittelet, miten nämä pienet, mutta tärkeät asiat saa toimimaan, helpotat arkeasi ja lisäät omaa viihtyisyyttäsi kotiaskareiden parissa. Missä tuuletat matot ja kodin tekstiilit? Miten järjestät postin vastaanottamisen? Entä millainen piste sinulla on kodin roska-astioille? Pihakivistä voit rakentaa tasaiset alustat ja siistit huoltopihat. Ne taipuvat myös lasten leikkialueiden ja istutusten ryhdittäjiksi ja rajaajiksi.
Pihakivi_huoltopiha

Pihakivi.com – Tietoa piharakentamisesta

Pihakivi.com sivusto on pihasuunnittelun, -rakentamisen ja

kunnostamisen idea- ja tietopankki.

Sivustoa ylläpitävät Betoniteollisuus ry ja suomalaiset

pihakivivalmistajat.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ?

Pyrimme kehittämään sivuja  koko ajan palvelemaan

paremmin lukijoidemme tarpeita.

Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä ».

 • BETONILAATTA OY

  Alakyläntie 3 20250 Turku Puh. 02 511 8800 www.betonilaatta.fi
 • LAMMIN BETONI OY

  Paarmamäentie 8 16900 Lammi Puh. 020 753 0400 www.lamminbetoni.fi
 • RAKENNUSBETONI- JA ELEMENTTI OY

  Kukonkankaantie 8 15880 Hollola Puh. 03 877 200 www.rakennusbetoni.fi
 • LAKAN BETONI OY

  PL 42 (Linnunlahdentie 2, 4a) 80101 Joensuu Puh. 0207 481 200 www.lakka.fi
 • RUDUS BETONITUOTE OY

  Pronssitie 1 00440 Helsinki Puh. 020 4474 301 www.rudus.fi

 • LUJABETONI OY

  Harjamäentie 1 71800 Siilinjärvi Puh. 020 789 5500 www.lujabetoni.fi
 • HB-BETONITEOLLISUUS OY

  Laastitie 1 40320 Jyväskylä Puh. 020 788 1800 www.hb-betoni.fi
 • NAPAPIIRIN BETONI OY

  Jämytie 2 96910 Rovaniemi Puh. 020 7933 200 www.napapiirinbetoni.fi
 • BETONITEOLLISUUS RY

  PL 381 (Unioninkatu 14) 00131 Helsinki Puh. 09 12991 www.betoni.com
JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä »