Kevään kivitrendejä

Pihan kiveykset  ovat vielä suurimmalta osin paksuhkon lumikerroksen peitossa ja pakkanen paukkuu talven maksimilukemissa.  Kaikki eivät kuitenkaan ole vaipuneet horrokseen syksyllä. Eri tahot ovat ahkeroineet läpi talven tarjotakseen kevään korvalla uusia ideoita ja tuotteita niin viheralan ammattilaisille kuin suurelle yleisölle.  Viimeisimpiä visioita ja tuoreinta tietoa oli näytillä kuluvan helmikuun puolessa välissä Jyväskylässä ammattilaisille suunnatuilla Viherpäivillä ja  – tekniikkanäyttelyssä.  Näytteilleasettajissa oli mukavasti mukana myös pihakivituotteiden valmistajia.

Pihakivituotteiden laaja skaala

Suurin harppauksin etenevä tuotekehitys ja tuotantotekniikka synnyttävät vuosittain uusia artikkeleja jo ennestään laajaan pihakivivalikoimaan. Betonikivien ja -laattojen moninaiset muodot ja värit tuovat elävyyttä ladontoihin,  ja erilaiset pintakäsittelyt antavat kivasti sekä näköä että kitkaa liukkautta vastaan.

Perinteisen neliömäisen laatan suosio pitää pintansa ja koko kasvaa.  Isoilla,  noin 70 cm x 70 cm laatoilla saadaan katettua nopeasti suuriakin aloja.  Pienehköihin, helposti käsin asennettaviin  laattoihin verrattuna massiivisten laattojen paino on kuitenkin moninkertainen,  ja ”jättiläisten” asennuksessa tarvitaan avuksi apuvälineitä ja koneita.  Kantti kertaa kantti laattojen ohella tuotevalikoimiin kuuluu myös suorakaiteen muotoisia laattoja sekä massiivisia lankkua muistuttavia laattoja, joita voidaan hyödyntää myös mm. rappurakenteissa ja vaikkapa rajauksissa.

Esillä tekniikkanäyttelyssä oli myös valmiita asentajaystävällisiä tuotepaketteja esimerkiksi  suorakulmaisen istutusaltaan tekemiseen.

Vihertekniikka 2018 näyttelyssä oli esillä sekä uusia että perinteisiä pihakivituotteita monenlaisiin käyttötarkoituksiin.

Inspiraatiota luonnosta

Luonto on vahvasti läsnä myös pihakivien tuotekehittelyssä.  Yksi näyttelyssä bongaamistani uutuustuotteista oli pintaprofiloitu luonnonliuskekiveä muistuttava betonikivi, joka täydentää kivasti jo olemassa olevia betonisia luonnonkivijäljitelmiä ; kiviä ja muureja.  Oma lukunsa luonnonläheisyydestä ja kestävästä kehityksestä puhuttaessa on  ekologinen puukivi, jossa osa betonikiviainesta on korvattu kierrätyspuukuidulla.

Suomalainen luonto inspiroi myös betonisten pihakivien tuotekehittelyä.

Tutustu tuotteisiin valmistajien sivuilla

Ovatko massiiviset isokokoiset laatat  ja taidokkaat betoniset luonnonkivijäljitelmät tulevan kesän kivitrendit?  Käy kurkkaamassa niitä ja muita mielenkiintoisia tuotteita betonikivivalmistajien kotisivuilta.   Monipuolisen kivivalikoiman ja – faktan ohelta  valmistajien sivuilta löytyy myös vinkkejä pihakiveyksien suunnitteluun,  ja ohjeita niin kivien kuin muurien asentamiseen.  Valmistajien sivuille pääset TÄÄLTÄ.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pihakivi.com – Tietoa piharakentamisesta

Pihakivi.com sivusto on pihasuunnittelun, -rakentamisen ja

kunnostamisen idea- ja tietopankki.

Sivustoa ylläpitävät Betoniteollisuus ry ja suomalaiset

pihakivivalmistajat.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ?

Pyrimme kehittämään sivuja  koko ajan palvelemaan

paremmin lukijoidemme tarpeita.

Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä ».

 • BETONILAATTA OY

  Alakyläntie 3 20250 Turku Puh. 02 511 8800 www.betonilaatta.fi
 • LAMMIN BETONI OY

  Paarmamäentie 8 16900 Lammi Puh. 020 753 0400 www.lamminbetoni.fi
 • RAKENNUSBETONI- JA ELEMENTTI OY

  Kukonkankaantie 8 15880 Hollola Puh. 03 877 200 www.rakennusbetoni.fi
 • LAKAN BETONI OY

  PL 42 (Linnunlahdentie 2, 4a) 80101 Joensuu Puh. 0207 481 200 www.lakka.fi
 • RUDUS BETONITUOTE OY

  Pronssitie 1 00440 Helsinki Puh. 020 4474 301 www.rudus.fi

 • LUJABETONI OY

  Harjamäentie 1 71800 Siilinjärvi Puh. 020 789 5500 www.lujabetoni.fi
 • HB-BETONITEOLLISUUS OY

  Laastitie 1 40320 Jyväskylä Puh. 020 788 1800 www.hb-betoni.fi
 • NAPAPIIRIN BETONI OY

  Jämytie 2 96910 Rovaniemi Puh. 020 7933 200 www.napapiirinbetoni.fi
 • BETONITEOLLISUUS RY

  PL 381 (Unioninkatu 14) 00131 Helsinki Puh. 09 12991 www.betoni.com
JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä »