PIHAKIVIKILPAILUN SATOA: Kylpytynnyri osana patiota

Eija osallistui pihakivikilpailuumme toivoen vinkkejä kylpypaljun ympäristön ehostamiseksi. Takapihan oleskelu on ahkerassa käytössä, mutta kokonaisuus keskeneräinen,  ja lisäksi rikkaruohojen kitkemiseen menee paljon aikaa.

Kylpytynnyreiden suosio on viime vuosina lisääntynyt ja niitä näkee yhä useammassa pihapiirissä. Asuin- tai saunarakennuksen läheisyys on paljulle luonteva paikka ja monesti kylpytynnyri sijoitetaankin joko osaksi oleskelualuetta tai sen välittömäksi jatkeeksi.

Iso palju ottaa pihassa herkästi turhan hallitsevan roolin ja näyttää yksinään jopa hieman orvolta. Veden lämmittämiseen tarvittavan tulisijan ja paljun tyhjentämisen vuoksi ei upottaminen maahan kuitenkaan tule kysymykseen. Erilaisin maanpäällisin rakentein kylpytynnyri on kuitenkin mahdollista sulauttaa viihtyisäksi osaksi terassia tai patiota.

Kuvan kohteessa laajentaisin oleskelualuetta poistamalla paljun ja rakennuksen välissä olevan nurmikon,  ja pinnoittaisin alueen betonilaatoilla mikä helpottaa huomattavasti  ko. suikaleen hoitoa.  Kiveyksen voisi lisäksi kattaa avonaisella pergolarakenteella, joka toimisi jatkeena olemassa olevalle katetulle terassille.  Paljun ympärille, sen ulkokehälle, tekisin kylpytynnyrin muotoa myötäilevän korotetun istutusaltaan betonisista muurikivistä, jota reunustaa maanpinnan tasoon upotettu laattaraita.  Muuriryhmään sijoitetut pihavalaisimet lisäävät puolestaan ”pihakylpylän” tunnelmaa  loppukesän pimeinä iltoina. Myös olemassaoleva koristepumppu jäisi istutuskaukalon sisään.

Nykyisen katetun oleskelun eteen ehdottaisin joko vastaavaa matalaa muuria mitä kylpypaljun ympärille, tai reilun levyistä kiveystä, jonka päälle voisi laittaa vaikkapa kesäkukka-astioita ja / tai käyttää kulkuväylänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Varmenne: vastaa laskutehtävään

Pihakivi.com – Tietoa piharakentamisesta

Pihakivi.com sivusto on pihasuunnittelun, -rakentamisen ja

kunnostamisen idea- ja tietopankki.

Sivustoa ylläpitävät Betoniteollisuus ry ja suomalaiset

pihakivivalmistajat.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ?

Pyrimme kehittämään sivuja  koko ajan palvelemaan

paremmin lukijoidemme tarpeita.

Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä ».

 • BETONILAATTA OY

  Alakyläntie 3 20250 Turku Puh. 02 511 8800 www.betonilaatta.fi
 • LAMMIN BETONI OY

  Paarmamäentie 8 16900 Lammi Puh. 020 753 0400 www.lamminbetoni.fi
 • RAKENNUSBETONI- JA ELEMENTTI OY

  Kukonkankaantie 8 15880 Hollola Puh. 03 877 200 www.rakennusbetoni.fi
 • LAKAN BETONI OY

  PL 42 (Linnunlahdentie 2, 4a) 80101 Joensuu Puh. 0207 481 200 www.lakka.fi
 • RUDUS BETONITUOTE OY

  Pronssitie 1 00440 Helsinki Puh. 020 4474 301 www.rudus.fi

 • LUJABETONI OY

  Harjamäentie 1 71800 Siilinjärvi Puh. 020 789 5500 www.lujabetoni.fi
 • HB-BETONITEOLLISUUS OY

  Laastitie 1 40320 Jyväskylä Puh. 020 788 1800 www.hb-betoni.fi
 • NAPAPIIRIN BETONI OY

  Jämytie 2 96910 Rovaniemi Puh. 020 7933 200 www.napapiirinbetoni.fi
 • BETONITEOLLISUUS RY

  PL 381 (Unioninkatu 14) 00131 Helsinki Puh. 09 12991 www.betoni.com
JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä »