Romballa rohkeasti erilaista

Vinoneliön muotoinen Rombakivi on piristävä lisä neliö- ja suorakaiteen muotoisten pihakivien tuoteperheeseen. Salmiakkikuvioita muistuttavalla kivellä on mahdollista loihtia geometrisiä ladontoja tai leikitellä vaikkapa kolmiulotteisella vaikutelmalla, joka onnistuu yhdistelemällä keskenään useampia eri värejä. Romban ominaisuudet tulevat parhaiten esille laajoilla kivipinnoilla ja niinpä kiveä on  toistaiseksi hyödynnetty enimmäkseen julkisessa viher- ja kivirakentamisessa. Eläväinen Rombakivi sopii  kuitenkin hyvin myös omakotipihojen päällysteeksi, esimerkiksi käytävien pinnoitteeksi tai vaikkapa tähtikuvion tekemiseen.

Suorakaidekivi vaihtuu vinoneliöön

Olin jo pitkään ollut kiinnostunut Rombakivestä ja miettinyt sille sopivaa käyttökohdetta.  Oivallinen paikka löytyi kuin tilauksesta omasta puutarhasta, kun näköpaikalla sijaitsevan työkaluvajan edustan ja vajalle johtavan käytävän kunnostaminen tuli ajankohtaiseksi viime syksynä.

Kunnostamistyöt aloitettiin poistamalla saumoistaan jo pahasti rikkaruohottunut vanhakiveys. Pohja tasoitettiin 8 cm:n vahvan Rombakiven paksuuden mukaan, ja pinnalle levitettiin ohut kerros asennushiekkaa ennen kivien asentamista.  Talvi yllätti tekijät, joten työmaan viimeistelyt jäivät kevääseen. Kunhan lumipeite väistyy ja maa vajan ympäriltä sulaa,  niin ympäristön kohennus jatkuu mm. nurmikon paikkauksilla.

Tähtikuvion näpryytä

Käytävän päällystämisestä jäi jonkin verran ylimääräisiä kiviä, joten innostuin latomaan Rombasta myös tähtikuvion. Perustähtikuvio syntyi helposti kahdella erivärisellä kivellä ilman leikkuita.   Pienet betonikivet taipuivat puolestaan  sujuvasti kehän kaarelle.  Kun tähtikuvion ja betonikivien välisen aukon täyttää vaikkapa punaisella koristesoralla,  välttyy kivipation teossa kokonaan leikkuutyöltä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Varmenne: vastaa laskutehtävään

Pihakivi.com – Tietoa piharakentamisesta

Pihakivi.com sivusto on pihasuunnittelun, -rakentamisen ja

kunnostamisen idea- ja tietopankki.

Sivustoa ylläpitävät Betoniteollisuus ry ja suomalaiset

pihakivivalmistajat.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ?

Pyrimme kehittämään sivuja  koko ajan palvelemaan

paremmin lukijoidemme tarpeita.

Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä ».

 • BETONILAATTA OY

  Alakyläntie 3 20250 Turku Puh. 02 511 8800 www.betonilaatta.fi
 • LAMMIN BETONI OY

  Paarmamäentie 8 16900 Lammi Puh. 020 753 0400 www.lamminbetoni.fi
 • RAKENNUSBETONI- JA ELEMENTTI OY

  Kukonkankaantie 8 15880 Hollola Puh. 03 877 200 www.rakennusbetoni.fi
 • LAKAN BETONI OY

  PL 42 (Linnunlahdentie 2, 4a) 80101 Joensuu Puh. 0207 481 200 www.lakka.fi
 • RUDUS BETONITUOTE OY

  Pronssitie 1 00440 Helsinki Puh. 020 4474 301 www.rudus.fi

 • LUJABETONI OY

  Harjamäentie 1 71800 Siilinjärvi Puh. 020 789 5500 www.lujabetoni.fi
 • HB-BETONITEOLLISUUS OY

  Laastitie 1 40320 Jyväskylä Puh. 020 788 1800 www.hb-betoni.fi
 • NAPAPIIRIN BETONI OY

  Jämytie 2 96910 Rovaniemi Puh. 020 7933 200 www.napapiirinbetoni.fi
 • BETONITEOLLISUUS RY

  PL 381 (Unioninkatu 14) 00131 Helsinki Puh. 09 12991 www.betoni.com
JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä »