Alkutalven askareita

Talven tuntua on nyt selkeästi ilmassa koko maassa. Pieniä piha-askareita ehtii tarvittaessa kuitenkin vielä tekemään ennen kovia pakkasia. Esimerkiksi tukirimat havujen, rodojen ja muiden kevätahaville alttiiden ikivihreiden kasvien ympärille kannattaa laittaa valmiiksi sulan maan aikaan.   Rimojen ympärille on helmi-maaliskuussa helppo kietaista varjostuskangas suojaamaan ainavihantia kasveja kevätauringon porotukselta.   Vaikka maan pinta olisi jo kohmeessa, rautakankea apuna käyttäen työ onnistuu hyvin.

Myös jyrsijäsuojat on hyvä asentaa paikoilleen viimeistään nyt.  Korkea jänisverkko suojaa parhaiten hedelmäpuita pitkäkorvien vierailulta, muovinen runkosuoja tai tiheäsilmäinen verkko rungon ympärillä pitää lumen seassa liikkuvat peltomyyrät poissa kasvien kimpusta.

Aurauskeppejä pystyy edelleen tökkimään maahan. Pikkuhiljaa kannattaa varata myös hiekoitushiekkaa tai -sepeliä käden ulottuville liukkaiden kelien varalle, sillä suolan käyttö jään sulattamiseksi pihakiveyksiltä ei ole suositeltavaa. On lisäksi hyvä muistaa että ensimmäiset lumityöt pihakivin päällystetyillä pinnoilla, myös pihateillä,  kannattaa tehdä käsipelin perinteisellä lumikolalla.

Pihan rakentamis- tai kunnostamisprojektia ensi vuodelle suunnittelevien on  puolestaan hyödyllistä taltioida puutarhan nykytilanne kameralle ennen kuin lunta alkaa tupruttamaan todenteolla.  Kuvat  helpottavat  oleellisesti talven aikana tehtävää suunnittelutyötä palauttaen mieliin hangen alle piiloutuneen tontin tai pihapiirin todellisen tilanteen. Suunnitelman voi teettää myös pihasuunnittelijalla, johon  voi  ja kannattaa olla yhteydessä jo nyt. Talvi on ammattilaisilla hyvää aikaa työstää suunnitelmia, jolloin asiakkaalla on keväällä kädessään valmis piirros jonka pohjalta toteuttaa uniikki unelmien puutarha,  tai saneerata vanhalle pihalle  iloinen uusi ilme heti lumien ja roudan sulamisen jälkeen.

Hetkeksi kuitenkin hiljennytään nauttimaan valkean lumihunnun saaneen maiseman kauneudesta. Hyvää Pyhäinpäivää!

talvi-tulee-sa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Varmenne: vastaa laskutehtävään

Pihakivi.com – Tietoa piharakentamisesta

Pihakivi.com sivusto on pihasuunnittelun, -rakentamisen ja

kunnostamisen idea- ja tietopankki.

Sivustoa ylläpitävät Betoniteollisuus ry ja suomalaiset

pihakivivalmistajat.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ?

Pyrimme kehittämään sivuja  koko ajan palvelemaan

paremmin lukijoidemme tarpeita.

Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä ».

 • BETONILAATTA OY

  Alakyläntie 3 20250 Turku Puh. 02 511 8800 www.betonilaatta.fi
 • LAMMIN BETONI OY

  Paarmamäentie 8 16900 Lammi Puh. 020 753 0400 www.lamminbetoni.fi
 • RAKENNUSBETONI- JA ELEMENTTI OY

  Kukonkankaantie 8 15880 Hollola Puh. 03 877 200 www.rakennusbetoni.fi
 • LAKAN BETONI OY

  PL 42 (Linnunlahdentie 2, 4a) 80101 Joensuu Puh. 0207 481 200 www.lakka.fi
 • RUDUS BETONITUOTE OY

  Pronssitie 1 00440 Helsinki Puh. 020 4474 301 www.rudus.fi

 • LUJABETONI OY

  Harjamäentie 1 71800 Siilinjärvi Puh. 020 789 5500 www.lujabetoni.fi
 • HB-BETONITEOLLISUUS OY

  Laastitie 1 40320 Jyväskylä Puh. 020 788 1800 www.hb-betoni.fi
 • NAPAPIIRIN BETONI OY

  Jämytie 2 96910 Rovaniemi Puh. 020 7933 200 www.napapiirinbetoni.fi
 • BETONITEOLLISUUS RY

  PL 381 (Unioninkatu 14) 00131 Helsinki Puh. 09 12991 www.betoni.com
JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä »