Ruskan kirjomia pihaideoita

Piipahdin viikonloppuna ideanhakureissulla Mikkelipuistossa Mikkelissä. Syksyinen piha- ja puistorakentamisen näyttelyalue oli kuin ruskan kutoma kirjoneule. Talveen valmistautuvien kasvien valtavaa väripalettia suorastaan ahmi silmillään. Myös suuri osa kesäkukkaistutuksista  kukki yhä hyväkuntoisina myöhäisestä ajankohdasta huolimatta.

Mallipuutarhat tarjosivat  monipuolista nähtävää myös pihakivirakentamisen saralla.  Kivivalmistajien ”osastoilla”  on esillä mm. erilaisia kivi- ja laattatyyppejä, värejä, ladontamalleja ja muurirakenteita, jotka yhdessä ruskassa hehkuvan kasvillisuuden kanssa muodostivat hienoja piha- ja patiokokonaisuuksia. Olipa sitten kysymyksessä pihakivituotteet, puutarhakalusteet, pihavalot tai kasvit, tuotteista saa aina parhaimman käsityksen kun ne näkee livenä.

Kauniita syysilmoja kannattaakin nyt hyödyntää pihaideoiden poimintaan, ja säilöä niistä parhaimmat jatkojalostusta varten omia projekteja silmälläpitäen.  Mm. pihakiviä valmistavien yritysten näyttelyalueet tarjoavat tutustumismahdollisuuden tuotteisiin paikanpäällä ja esimerkiksi pääkaupunkiseudun piharakentamisen ideapankki Marketanpuisto Espoossa on Mikkelipuiston tavoin mukava retkikohde koko perheelle. Kivivalmistajien näyttelyalueille ja edellämainituihin puistoihin on vapaa pääsy.

Hyvien ideoiden toteuttamista ei toki tarvitse jättää ensi kevääseen.  Inspiraation iskiessä voi ja kannattaa ryhtyä tekemään puutarhaunelmasta totta vaikka välittömästi!  Piharakentaminen, pihakiveysten tekeminen ja muurien pystyttäminen, on vielä täydessä vauhdissa ja kestävien puuvartisten kasvien syysistutusaika parhaimmillaan.

mikkelipuiston-syksy-sa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Varmenne: vastaa laskutehtävään

Pihakivi.com – Tietoa piharakentamisesta

Pihakivi.com sivusto on pihasuunnittelun, -rakentamisen ja

kunnostamisen idea- ja tietopankki.

Sivustoa ylläpitävät Betoniteollisuus ry ja suomalaiset

pihakivivalmistajat.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ?

Pyrimme kehittämään sivuja  koko ajan palvelemaan

paremmin lukijoidemme tarpeita.

Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä ».

 • BETONILAATTA OY

  Alakyläntie 3 20250 Turku Puh. 02 511 8800 www.betonilaatta.fi
 • LAMMIN BETONI OY

  Paarmamäentie 8 16900 Lammi Puh. 020 753 0400 www.lamminbetoni.fi
 • RAKENNUSBETONI- JA ELEMENTTI OY

  Kukonkankaantie 8 15880 Hollola Puh. 03 877 200 www.rakennusbetoni.fi
 • LAKAN BETONI OY

  PL 42 (Linnunlahdentie 2, 4a) 80101 Joensuu Puh. 0207 481 200 www.lakka.fi
 • RUDUS BETONITUOTE OY

  Pronssitie 1 00440 Helsinki Puh. 020 4474 301 www.rudus.fi

 • LUJABETONI OY

  Harjamäentie 1 71800 Siilinjärvi Puh. 020 789 5500 www.lujabetoni.fi
 • HB-BETONITEOLLISUUS OY

  Laastitie 1 40320 Jyväskylä Puh. 020 788 1800 www.hb-betoni.fi
 • NAPAPIIRIN BETONI OY

  Jämytie 2 96910 Rovaniemi Puh. 020 7933 200 www.napapiirinbetoni.fi
 • BETONITEOLLISUUS RY

  PL 381 (Unioninkatu 14) 00131 Helsinki Puh. 09 12991 www.betoni.com
JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä »