Omakotitalon piharemontti: Kesäkeittiön ympäristön tuunaus

Työ ensin sitten huvi.  Harjakaisia vailla alkaa olla tämä homma kunhan kesäkeittiö ympäristöineen vielä saneerataan kuntoon. Aikaisemmin erillään tontin sivulla sijainnut alue grillikatoksineen ja kesävierastupineen yhdistettiin  kaarevalla pihakivin päällystetyllä käytävällä viihtyisäksi kokonaisuudeksi rakennuksen yhteydessä olevan kivipation kanssa.   Sepelisuikale huvimajan seinän vierustalla puolestaan korvattiin  tasakokoisilla seulanpääkivillä mitä myös pihan muiden rakennusten ja rakenteiden ympärysten verhouksissa on käytetty.

Huvimaja ennen-jälkeen SA     Piharemontti käytävä SA

Näkösuojaa puisella sermillä

Tienvarteen sijoittuvan grillausalueen jatkeeksi tontin rajalle pystytettiin  kevyt puinen vinorimoista tehty suojasermi katkaisemaan suora näköyhteys pihaan ja oleskelualueille.   Sermin alle kierrätettiin vanhoja betonilaattoja, jotka estävät alusen heinittymisen,  ja näin osaltaan helpottavat pihan hoitotyötä.  Puusermin pystytyksen yhteydessä rakennettiin  myös halkoliiteri tontin perälle vierasmajan taakse vinorimoja rakentamisessa hyödyntäen. Liiterille, vierasmajalle ja kesäkeittiölle johtaa betonikivin pinnoitettu käytävä etupihalta saakka rakennuksen päädyn kautta.

Piharemontti Huvimaja-alue ennen SA  Piharemontti käytävä2 SA

Sermin suora linja varmistettiin linjalangan avulla ja tolpat kiinnitettiin maahan upotettuihin metallijalkoihin. Kierrätyslaattoihin leikattiin lovi timanttiterällä varustetulla kulmahiomakoneella, jotta laatat saatiin asettumaan kiinni toisiinsa.

Sermin suora linja varmistettiin linjalangan avulla,  ja tolpat kiinnitettiin maahan upotettuihin metallijalkoihin. Kierrätyslaattoihin leikattiin lovi timanttiterällä varustetulla kulmahiomakoneella, jotta laatat saatiin asettumaan siististi kiinni toisiinsa.

Nurmi rullalta

Kunnostustyön kruunasi vihreä matto joka rullattiin nurmetettavien alueiden ylle remontin loppuvaiheilla. Siirtonurmen kasvualustatyöt tehdään kylvönurmikon tavoin –  etu saavutetaan välittömänä vihreytenä ja tasaisena nurmen laatuna. Kahdessa vaiheessa tehty kunnostustyö on valmis.  Harjakaisjuhlat voivat alkaa!

siirtonurmi1 SA siirtonurmi2 SA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Varmenne: vastaa laskutehtävään

Pihakivi.com – Tietoa piharakentamisesta

Pihakivi.com sivusto on pihasuunnittelun, -rakentamisen ja

kunnostamisen idea- ja tietopankki.

Sivustoa ylläpitävät Betoniteollisuus ry ja suomalaiset

pihakivivalmistajat.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ?

Pyrimme kehittämään sivuja  koko ajan palvelemaan

paremmin lukijoidemme tarpeita.

Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä ».

 • BETONILAATTA OY

  Alakyläntie 3 20250 Turku Puh. 02 511 8800 www.betonilaatta.fi
 • LAMMIN BETONI OY

  Paarmamäentie 8 16900 Lammi Puh. 020 753 0400 www.lamminbetoni.fi
 • RAKENNUSBETONI- JA ELEMENTTI OY

  Kukonkankaantie 8 15880 Hollola Puh. 03 877 200 www.rakennusbetoni.fi
 • LAKAN BETONI OY

  PL 42 (Linnunlahdentie 2, 4a) 80101 Joensuu Puh. 0207 481 200 www.lakka.fi
 • RUDUS BETONITUOTE OY

  Pronssitie 1 00440 Helsinki Puh. 020 4474 301 www.rudus.fi

 • LUJABETONI OY

  Harjamäentie 1 71800 Siilinjärvi Puh. 020 789 5500 www.lujabetoni.fi
 • HB-BETONITEOLLISUUS OY

  Laastitie 1 40320 Jyväskylä Puh. 020 788 1800 www.hb-betoni.fi
 • NAPAPIIRIN BETONI OY

  Jämytie 2 96910 Rovaniemi Puh. 020 7933 200 www.napapiirinbetoni.fi
 • BETONITEOLLISUUS RY

  PL 381 (Unioninkatu 14) 00131 Helsinki Puh. 09 12991 www.betoni.com
JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä »