Sävy sävyyn

Betonisten pihakivituotteiden väripaletista löytyy vaihtoehtoja jokaiseen pihaan ja makuun.  Musta ja harmaa ovat edelleen kysytyimpiä, mutta esimerkiksi maanläheinen ruskea eri sävyissään on viime vuosina kasvattanut suosiotaan värivalinnoissa. Lisäksi perinteinen kaksivärinen punamusta on saanut rinnalleen muita kahden tai useamman värin yhdistelmiä kuten esimerkiksi mustavalkea, ruskeaharmaa jne.

Betonikivien ja -laattojen yleisimmät perusvärit (harmaa, musta, punainen) toistuvat myös muureissa ja reunakivissä, joten piharakentaja voi helposti soinnuttaa pihan päällysteet muiden kivirakenteiden kanssa yhteneväiseksi.
Missä on muureja, siellä on useimmiten myös kasvillisuutta.  Viimeisen silauksen istutuksille ja puutarhan värimaailmalle antaa puuvartisten kasvien kasvualustan kattaminen värjätyllä koristekatteella.  Esimerkiksi kuvan punamustaa tukimuuria vasten istutettujen kartio- ja pallotuijien kasvualusta on verhottu sävy sävyyn muurirakenteen kanssa katekankaan päälle levitetyllä pähkinänruskealla puuhakkeella.

Lue lisää pihakivien väreistä ja värien valinnasta TÄÄLTÄ.

Havukasveilla ja pihakivimuurilla on synergia etu. Muuri korostaa ikivihantien kasvien vihreyttä ja tuo pyöreät ja kartiomaiset muodot hyvin esille. Havut puolestaan syventävät muurin väriä ja pehmentävät sen jyhkeää ryhdikästä olemusta. Pähkinänruskea koristekate estää rikkakasvien kasvua ja sointuu väriltään hyvin kokonaisuuteen.

Havukasveilla ja pihakivimuurilla on synergia etu. Muuri korostaa ikivihantien kasvien vihreyttä ja tuo pyöreät ja kartiomaiset muodot hyvin esille. Havut puolestaan syventävät muurin väriä ja pehmentävät sen jyhkeää ryhdikästä olemusta. Pähkinänruskea koristekate estää rikkakasvien kasvua ja sointuu väriltään hyvin kokonaisuuteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Varmenne: vastaa laskutehtävään

Pihakivi.com – Tietoa piharakentamisesta

Pihakivi.com sivusto on pihasuunnittelun, -rakentamisen ja

kunnostamisen idea- ja tietopankki.

Sivustoa ylläpitävät Betoniteollisuus ry ja suomalaiset

pihakivivalmistajat.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ?

Pyrimme kehittämään sivuja  koko ajan palvelemaan

paremmin lukijoidemme tarpeita.

Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä ».

 • BETONILAATTA OY

  Alakyläntie 3 20250 Turku Puh. 02 511 8800 www.betonilaatta.fi
 • LAMMIN BETONI OY

  Paarmamäentie 8 16900 Lammi Puh. 020 753 0400 www.lamminbetoni.fi
 • RAKENNUSBETONI- JA ELEMENTTI OY

  Kukonkankaantie 8 15880 Hollola Puh. 03 877 200 www.rakennusbetoni.fi
 • LAKAN BETONI OY

  PL 42 (Linnunlahdentie 2, 4a) 80101 Joensuu Puh. 0207 481 200 www.lakka.fi
 • RUDUS BETONITUOTE OY

  Pronssitie 1 00440 Helsinki Puh. 020 4474 301 www.rudus.fi

 • LUJABETONI OY

  Harjamäentie 1 71800 Siilinjärvi Puh. 020 789 5500 www.lujabetoni.fi
 • HB-BETONITEOLLISUUS OY

  Laastitie 1 40320 Jyväskylä Puh. 020 788 1800 www.hb-betoni.fi
 • NAPAPIIRIN BETONI OY

  Jämytie 2 96910 Rovaniemi Puh. 020 7933 200 www.napapiirinbetoni.fi
 • BETONITEOLLISUUS RY

  PL 381 (Unioninkatu 14) 00131 Helsinki Puh. 09 12991 www.betoni.com
JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä »