Omakotitalon piharemontti: Oleskelualue uudistuu

Takapihan kunnostaminen alkoi rakennuksen jatkeeksi sijoittuvan oleskelualueen uudistamisella. Remontin myötä oleskelualue sai huomattavasti lisää neliöitä. Lisäksi aikaisemmin irrallaan nurmikon keskellä sijainnut kukkapenkki muutettiin korotetuksi muurikivin rajatuksi istutusryhmäksi ja siirrettiin osaksi kivettyä patiota. Aivan ensimmäiseksi kuitenkin tehtiin talon päätyyn etu- ja takapihan yhdistävä betonikivipinnoitteinen käytävä.

OT pihakäytävä SA

Betonikivin pinnoitettua käytävää reunustaa neliömäisellä 100 x 100 kivellä tehdyt raidat. Seulanpääkiveä on hyödynnetty rakennuksen seinivieren ohella valaisimien alustana maanpinnan tasoon upotettuna.

Pation uusi ilme

Pation kiveäminen aloitettiin rakennuksen seinälinjasta ulospäin suorakaiteen muotoisella betonikivellä tiililadontana. Koko talon pituudelle ulottuvaa laajaa kivipintaa elävöitettiin sekä sisäänkäynnin kohdalla, että rakennuksen kulmalla ympyriäisellä ladonnalla hyödyntämällä kaarevan ladonnan ilman leikkuuta mahdollistavia ns. kaarrekiviä.  Täysin ilman kivien työstämistä ei tässä tapauksessa kuitenkaan selvitty.  Pyöreä ladonta suorakaiteen muotoisen pinnoitteen keskellä  edellytti luonnollisesti ympäröivän kiveyksen ( betonikivien ja laattojen ) leikkaamista kaarevaan muotoon.

Kaarrekivet SA

Ympyriäinen ladonta on helppoa ns. kaarrekivien avulla.

OT oleskelu1 ennen-jälkeen SA

Piharemontin myötä pation pinnoitteet päivitettiin nykyaikaiseksi ja irrallaan olevat kasviryhmät yhdistettiin muurikivistä tehdyn istutuskaukalon avulla osaksi oleskelu-aluetta.

Elävyyttä yhdistelmäkiveyksillä 

Piristystä tilavan pation kivipäällysteeseen haettiin muun ohella yhdistelemällä keskenään erimuotoisia ja -kokoisia betonikiviä. Esimerkiksi muurikivistä tehdyn istutuskaukalon ympärille ladottiin neliömäistä betonilaattaa.  Lisäksi sekä laatoitus että rakennuksen kulmalta tontin taakse lähtevä betonikivikäytävä reunustettiin 100 x 100 noppamaisella kivellä.
Erinomaisen näkö- ja tuulensuojan muodostavien ikivihreiden tuijien kasvualusta rajattiin  maahan pystyyn upotetulla betonikivellä ja reunustettiin lisäksi nurmikon puolelta maan pinnan tasoon asennetulla betonilaatalla.  Rajaus antaa havuryhmälle ryhdikkään ilmeen ja helpottaa hoitotyötä. Ruohonleikkurin toisen pyörän kulkiessa laatoituksen päällä, ei leikkuun jäljiltä jää viimeisteltäviä heinätupsuja.

OT oleskelu2 ennen- jälkeen SA

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Varmenne: vastaa laskutehtävään

Pihakivi.com – Tietoa piharakentamisesta

Pihakivi.com sivusto on pihasuunnittelun, -rakentamisen ja

kunnostamisen idea- ja tietopankki.

Sivustoa ylläpitävät Betoniteollisuus ry ja suomalaiset

pihakivivalmistajat.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ?

Pyrimme kehittämään sivuja  koko ajan palvelemaan

paremmin lukijoidemme tarpeita.

Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä ».

 • BETONILAATTA OY

  Alakyläntie 3 20250 Turku Puh. 02 511 8800 www.betonilaatta.fi
 • LAMMIN BETONI OY

  Paarmamäentie 8 16900 Lammi Puh. 020 753 0400 www.lamminbetoni.fi
 • RAKENNUSBETONI- JA ELEMENTTI OY

  Kukonkankaantie 8 15880 Hollola Puh. 03 877 200 www.rakennusbetoni.fi
 • LAKAN BETONI OY

  PL 42 (Linnunlahdentie 2, 4a) 80101 Joensuu Puh. 0207 481 200 www.lakka.fi
 • RUDUS BETONITUOTE OY

  Pronssitie 1 00440 Helsinki Puh. 020 4474 301 www.rudus.fi

 • LUJABETONI OY

  Harjamäentie 1 71800 Siilinjärvi Puh. 020 789 5500 www.lujabetoni.fi
 • HB-BETONITEOLLISUUS OY

  Laastitie 1 40320 Jyväskylä Puh. 020 788 1800 www.hb-betoni.fi
 • NAPAPIIRIN BETONI OY

  Jämytie 2 96910 Rovaniemi Puh. 020 7933 200 www.napapiirinbetoni.fi
 • BETONITEOLLISUUS RY

  PL 381 (Unioninkatu 14) 00131 Helsinki Puh. 09 12991 www.betoni.com
JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä »