Omakotitalon piharemontti: Huoleton huoltopiha

Jokapäiväistä elämää helpottava kodinhoitohuone löytyy jo suurimmasta osaa uudisrakennuksia. Puutarhassa vastaavana kodinhoitotilana toimii huoltopiha pyykki- ja tomutustelineineen, jonka sijainti kannattaa miettiä päivittäisiä kotiaskareita mahdollisimman hyvin palvelevaksi.  Sekä pihan-  että myös kodinhoitotyötä helpottaa lisäksi  huoltotelineiden alustan ja  telineille johtavan käytävän päällystäminen kovalla pinnoitteella säännöllisesti leikattavan nurmikon sijaan.

Huoltopihalla yhdistyy pihakivi ja puu

Remonttikohteemme vanha huoltopiha sijaitsi  rakennuksen sisätilojen jatkeena tontin sivureunalla.  Alueelle oli kulku takaovesta ja sijainti käytännössä vuosien varrella toimivaksi todettu. Tomutus- ja pyykinkuivaustelineet piiloutuivat lisäksi kivasti ikivihreiden tuijien taakse oleskelualueelta katsottaessa, joten  huoltopihan paikkaa ei näin ollen katsottu aiheelliseksi käydä muuttamaan kunnostustöiden yhteydessä.  Alueen pohja sen sijaan laitettiin täydelliseen remonttiin.

Asukkaiden toivomuksena oli vähällä vaivalla kunnossa pidettävä alue.  Toive ei ihmetyttänyt, sillä lähtötilanteen nurmipintaisen huoltopihan ruohon leikkaaminen viimeistelytöineen edellytti tomutustelineen siirtelyä joka ikinen niittokerta.  Hoidon helpottamiseksi leikattava nurmikko poistettiin alueelta kokonaan ja  alue pinnoitettiin yhdistelemällä betonilaattaa ja painekyllästettyä puuta.  Rakennuksen jatkeeksi tontin rajalle pystytettiin lisäksi puinen suojasermi.  Laudoituksen alle asennettu,  rikkaruohojen kasvua estävä katekangas ulotettiin aina suojasermin ja kasviaidanteen alle, jonne se sai verhouksesi seulanpääkivet.

Huolto pelaa nyt hyvin 🙂 Ikivihreiden tuijen ja puusermin välissä sijaitseva suojaisa alue on kuin erillinen pieni kodinhoitotöitä palveleva kesähuone pinnoitettuine lattioineen, jonne voi käydä pyykit ripustamassa vaikka sukkasillaan sisältä käsin.

huoltopiha saneeraus SA

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Varmenne: vastaa laskutehtävään

Pihakivi.com – Tietoa piharakentamisesta

Pihakivi.com sivusto on pihasuunnittelun, -rakentamisen ja

kunnostamisen idea- ja tietopankki.

Sivustoa ylläpitävät Betoniteollisuus ry ja suomalaiset

pihakivivalmistajat.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ?

Pyrimme kehittämään sivuja  koko ajan palvelemaan

paremmin lukijoidemme tarpeita.

Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä ».

 • BETONILAATTA OY

  Alakyläntie 3 20250 Turku Puh. 02 511 8800 www.betonilaatta.fi
 • LAMMIN BETONI OY

  Paarmamäentie 8 16900 Lammi Puh. 020 753 0400 www.lamminbetoni.fi
 • RAKENNUSBETONI- JA ELEMENTTI OY

  Kukonkankaantie 8 15880 Hollola Puh. 03 877 200 www.rakennusbetoni.fi
 • LAKAN BETONI OY

  PL 42 (Linnunlahdentie 2, 4a) 80101 Joensuu Puh. 0207 481 200 www.lakka.fi
 • RUDUS BETONITUOTE OY

  Pronssitie 1 00440 Helsinki Puh. 020 4474 301 www.rudus.fi

 • LUJABETONI OY

  Harjamäentie 1 71800 Siilinjärvi Puh. 020 789 5500 www.lujabetoni.fi
 • HB-BETONITEOLLISUUS OY

  Laastitie 1 40320 Jyväskylä Puh. 020 788 1800 www.hb-betoni.fi
 • NAPAPIIRIN BETONI OY

  Jämytie 2 96910 Rovaniemi Puh. 020 7933 200 www.napapiirinbetoni.fi
 • BETONITEOLLISUUS RY

  PL 381 (Unioninkatu 14) 00131 Helsinki Puh. 09 12991 www.betoni.com
JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä »