Omakotitalon piharemontti: Uutta kivipintaa ja vanhan kierrätystä

Pinnoitekivien latominen aloitettiin kun muurikivikaukaloiden alimmaiset kivikerrokset oli saatu paikoilleen.  Vanhat hyväkuntoiset 400 x 400 x 50 mm graniittilaatat kierrätettiin pääsisäänkäynnin käytävän päällysteeksi kahden istutuskaukalon väliin. Elävyyttä laattapintaan saatiin tiililadonnan avulla sekä reunustamalla laattakäytävä 100 x 100 mm noppamaisella kivellä kahteen riviin asennettuna.  Muiden käytävien, sekä autotallin edusta päällystettiin vanhennetulla betonikivellä.

Apuohjureina toimineet T-kiskot asennettiin paikoilleen oikeaan korkoon tarvittavat kallistukset rakennuksesta poispäin huomioiden. T-kiskot ovat lähinnä ammattilaisten käyttämä apuväline. Tee-se-itse miehellä tai naisella apuohjureina palvelevat yhtä hyvin helpommin saatavilla olevat suorat puiset rimat.
Apuohjureiden väliin levitettiin asennushiekkana toiminutta hienorakeista kivituhkaa, jonka esitasaus tehtiin asfalttimiesten työssään käyttämän alumiinisen kolan avulla.  Pitkävartinen alumiinikola mahdollisti myös ko. työvaiheen tekemisen suoralla selällä. Asennushiekan lopullinen tasaus ja hienosäätö tehtiin suoralla laudalla,  ns. oikolaudalla ohjureiden päältä vetäen.

alumiinikola SA

Asennuspohjan tasauksen jälkeen apuohjurit poistettiin ja tulevan kiveyksen reunaa ilmaisemaan viritettiin linjalanka.  Ladonta eteni linjalangan mukaan valmiin pinnan päältä kivi kiveltä asentaen.

kivien asentaminen SA

Hyvät pehmusteet polvien alla tekevät asennustyön huomattavasti miellyttävämmäksi kovalla betonikivipinnalla. Polvipussit pehmusteille on jo huomioitu useimmissa työhousumalleissa, mutta myös irralliset housujen päälle asetettavat pehmusteet ajavat asiansa hyvin.

polvisuojat SA

Linjauksia tarkistettiin aika ajoin työmaan edetessä sekä pitkittäis- että poikittaissuunnassa.  Mikäli heittoja ilmeni, ”vinoukset” korjattiin välittömästi.  Korkojen tarkistuksessa palvelee vatupassin ohella vaaituskoje.

vaaituskoje mittaus SA

Työpäivän päätteeksi paikoilleen asennetut kivet esisaumattiin ja reuna tuettiin tilapäisesti laudan avulla. Toimenpiteillä varmistettiin pinnoitteen pysyminen paikoillaan keskeneräisellä kiveyksellä liikuttaessa, ja esimerkiksi mahdollisen rankkasateen sattuessa.  Ikävä tilanne olisi ollut aloittaa seuraava työpäivä korjaamalla ensin edellisenä päivänä kertaalleen paikalleen asennettua kiveystä.

esisaumaus SA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Varmenne: vastaa laskutehtävään

Pihakivi.com – Tietoa piharakentamisesta

Pihakivi.com sivusto on pihasuunnittelun, -rakentamisen ja

kunnostamisen idea- ja tietopankki.

Sivustoa ylläpitävät Betoniteollisuus ry ja suomalaiset

pihakivivalmistajat.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ?

Pyrimme kehittämään sivuja  koko ajan palvelemaan

paremmin lukijoidemme tarpeita.

Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä ».

 • BETONILAATTA OY

  Alakyläntie 3 20250 Turku Puh. 02 511 8800 www.betonilaatta.fi
 • LAMMIN BETONI OY

  Paarmamäentie 8 16900 Lammi Puh. 020 753 0400 www.lamminbetoni.fi
 • RAKENNUSBETONI- JA ELEMENTTI OY

  Kukonkankaantie 8 15880 Hollola Puh. 03 877 200 www.rakennusbetoni.fi
 • LAKAN BETONI OY

  PL 42 (Linnunlahdentie 2, 4a) 80101 Joensuu Puh. 0207 481 200 www.lakka.fi
 • RUDUS BETONITUOTE OY

  Pronssitie 1 00440 Helsinki Puh. 020 4474 301 www.rudus.fi

 • LUJABETONI OY

  Harjamäentie 1 71800 Siilinjärvi Puh. 020 789 5500 www.lujabetoni.fi
 • HB-BETONITEOLLISUUS OY

  Laastitie 1 40320 Jyväskylä Puh. 020 788 1800 www.hb-betoni.fi
 • NAPAPIIRIN BETONI OY

  Jämytie 2 96910 Rovaniemi Puh. 020 7933 200 www.napapiirinbetoni.fi
 • BETONITEOLLISUUS RY

  PL 381 (Unioninkatu 14) 00131 Helsinki Puh. 09 12991 www.betoni.com
JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä »