Uutuuksia Vihertekniikkanäyttelyssä

Vihervuosi 2016 avattiin virallisesti viime keskiviikkona maatalous – ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen toimesta. Avajaistapahtuma järjestettiin viheralan ammattilaisten Viherpäivien ja -tekniikkanäyttelyn yhteydessä Jyväskylän Paviljongissa 10. -11.2. Kaksipäiväisessä seminaari- ja näyttelytapahtumassa oli lähes sata näytteilleasettajaa, ja myös ympäristöbetonituotteet olivat kiitettävästi esillä. Alla muutama noste monien mielenkiintoisten pihakivituotteiden joukosta.

Hulekiviä ja kierrätystä

Yksi Viherpäivien esille tuoma ajankohtainen teema oli hulevesiongelmat ja niiden erilaiset ratkaisut. Betonisia päällystekiviä jotka läpäisevät vettä aukoistaan ja saumoistaan on jo hyvin tarjolla, ja vaihtoehtoja oli myös näyttelyssä esillä mukavasti. Läpäiseekö tuotekehittelyn tuloksena itse kivi jatkossa vettä? – tätä aihetta käsitteli veikeä ja ajatuksia herättävä koristevesiaihe Ruduksen osastolla. Kierrätykseen liittyvä kiva idea samaisella osastolla oli näyttelyvieraille puisista kertakäyttöisistä rahtilavoista rakennettu leppoisa leposohva.

Vettäläiseväkivikoriste SA Lavojen kierrätys SA

Kierrätysratkaisuihin täysillä panostava Destamatic esitteli osastollaan Destaclean tuoteperheeseen kuuluvia ekologisia puukivituotteita, joiden valmistamiseen on betonin ohella käytetty puhdasta kierrätyspuumursketta. Kivimiehellä heräsi tietysti heti uteliaisuus tarkistaa puumurskaa sisältävän laatan painoa, ja himpun verran keveämpihän se normaaliin betonikiveen verrattuna oli. Täydellä lavalla, puhumattakaan rekkakuormallisesta kiviä, kepeämmällä painolla alkaa olla jo konkreettista merkitystä niin rahtikuluihin kuin asentajan työlle. Mielenkiintoinen tuote.

Puukivi SA

Pyöreätä pintaa ja ajan patinaa

Rakennusbetoni ja -elementti Oy:n osastolta bongatut ympyrään taittuvat betonilaatat ovat tervetullut täydennys pinnoitekivien valikoimaan. Halkaisijaltaan 2,8 metrin ympyriäinen pinnoite syntyy valmiille pohjalle nopeasti Kehäkivi laattasarjan 37:stä kivestä, ja rikkaruohoille otollista saumaa jää vähemmän mitä pienempää kivikokoa käytettäessä.

Kehäkivi SA

Harjun Betonin osastolla nousi erityisesti esiin ajan patinaa huokuva kaunis ja ilmeikäs betonikivimuuri. Eläväpintainen rakenne ladotaan käyttäen mielikuvitusta ja tuoteperheen kolmea erikokoista, toisiinsa yhteensopivaa Patinoitua muurikiveä.

Patinoitu Muurikivi SA

Kivilankkuja ja rustiikkista päällystettä

Betonilaatta Oy:n yksilölliset Nimilaatat ovat hauska idea. Laattaan upotettu nimellä varustettu metallinen kyltti ei haittaa kulkua eikä kiveyksen puhtaanapitoa. Jykeviä, nimensä näköisiä Lankkulaattoja voi puolestaan hyödyntää pihan pinnoittamisen ohella mm. askel- ja reunakivinä tai vaikkapa rappujen rakentamisessa. Yrityksen uusin aluevaltaus on valmistaa ilmaa puhdistavia betonikiviä ensimmäisenä Suomessa.

Nimilaatta SA

Lakan Betoni esitteli osastollaan uutukaisen kolmen erikokoisen karheapintaisen kiven sarjan. Rustiikkinen Agorakivet – sarja tarjoaa eläväisen päällysteen alueille joilta vaaditaan suurta kulutuksen kestoa palvellen näin pinnoitteena myös raskaiden ajoneuvojen ajoalustoilla.

Agorakivet SA

Lisätietoa tuotteista yritysten kotisivuilta:

Rudus
Destamatic
Rakennusbetoni ja -elementti
Harjun Betoni
Betonilaatta
Lakan Betoni

Pihakivien valmistajia

Hyvää Vihervuotta 2016!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Varmenne: vastaa laskutehtävään

Pihakivi.com – Tietoa piharakentamisesta

Pihakivi.com sivusto on pihasuunnittelun, -rakentamisen ja

kunnostamisen idea- ja tietopankki.

Sivustoa ylläpitävät Betoniteollisuus ry ja suomalaiset

pihakivivalmistajat.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ?

Pyrimme kehittämään sivuja  koko ajan palvelemaan

paremmin lukijoidemme tarpeita.

Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä ».

 • BETONILAATTA OY

  Alakyläntie 3 20250 Turku Puh. 02 511 8800 www.betonilaatta.fi
 • LAMMIN BETONI OY

  Paarmamäentie 8 16900 Lammi Puh. 020 753 0400 www.lamminbetoni.fi
 • RAKENNUSBETONI- JA ELEMENTTI OY

  Kukonkankaantie 8 15880 Hollola Puh. 03 877 200 www.rakennusbetoni.fi
 • LAKAN BETONI OY

  PL 42 (Linnunlahdentie 2, 4a) 80101 Joensuu Puh. 0207 481 200 www.lakka.fi
 • RUDUS BETONITUOTE OY

  Pronssitie 1 00440 Helsinki Puh. 020 4474 301 www.rudus.fi

 • LUJABETONI OY

  Harjamäentie 1 71800 Siilinjärvi Puh. 020 789 5500 www.lujabetoni.fi
 • HB-BETONITEOLLISUUS OY

  Laastitie 1 40320 Jyväskylä Puh. 020 788 1800 www.hb-betoni.fi
 • NAPAPIIRIN BETONI OY

  Jämytie 2 96910 Rovaniemi Puh. 020 7933 200 www.napapiirinbetoni.fi
 • BETONITEOLLISUUS RY

  PL 381 (Unioninkatu 14) 00131 Helsinki Puh. 09 12991 www.betoni.com
JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä »