Huolettomasti mökkipihalla

HYVÄÄ JUHANNUSTA ! Vaikka vallitseva kolea ilmanala ei paikkapaikoin suosikaan suven suuren juhlan viettoa, suuntaa moni suomalainen perinteiseen tapaan mökille koiranilmasta huolimatta.

Vapaa-ajan asunnolla otetaan rennosti ja puuhastellaan omaan tahtiin mieluisia askareita. Siinä missä yksi lataa akkujaan esimerkiksi puutarhatöiden parissa, toinen irtaantuu arjesta kalastamalla ja kolmas nauttii täysin siemauksin pelkästä joutenolosta kirja kainalossa.  Betonisista pihakivistä tehdyt patiot ja päällystetyt kulkureitit helpottavat kaikkien lomailijoiden arkea. Oloneuvoksille pihakivipinnoitteet antavat lisäksi luvan laiskotteluun tehden vapaa-ajasta todellista laatuaikaa :).

Patioita ja polveilevia polkuja

Puutarhakalusteiden ripottelu sinne tänne epätasaiseen maastoon ei ole mielekästä. Kotoisa pihakivipatio tarjoaa puitteet kahvi- ja gourmet hetkille palvellen myös auringonpalvojia.  Ruokailuryhmä ja lepotuolit asettuvat vaivatta tasaiselle päällysteelle, joka kuivahtaa nopeasti sateen jälkeen,  ja jonka puhdistamiseksi ei tarvita muuta kuin harja.

Oleskelualueen ohella maastossa luontevasti polveilevat polut ovat oleellinen osa loma-asunnon pihapiiriä.  Ne johdattavat päärakennukselle, rantasaunalle, huvimajalle, puuliiteriin ja hotelli Helpotukseen. Kivipinnoitteisina polut ovat miellyttävät kulkea vaikka paljain jaloin. Polkujen pinnoittaminen helpottaa oleellisesti myös kodinhoitotöitä, sillä päällyste vähentää hiekan ja neulasten kantautumista sisätiloihin.

Betonikiviä voi myös yhdistää luonnonkiven kanssa kuten alla olevan kuvan mökkipihassa on tehty. Pihakivipolku ja seulanpääkivistä ladottu seinän vierusta istuvat ongelmitta yhteen. Männikkössä sijaitsevan mökkipihan  muina katemateriaaleina on käytetty mm. kunttaa ja havupuukuoriketta.

mökkipihan kiveysSA

Muurikivillä ryhtiä rinteeseen

Vapaa-ajan asunnon sijoittuessa viettävään maastoon saattaa tukimuurin rakentaminen olla tarpeellista.  Muurikivet istuvat monenkirjavaan mökkimaisemaan ja palvelevat myös istutuskaukaloiden tekemisessä,  mikäli  kasvien tarvitseman multatilan kaivaminen maastoon on työlästä tai peräti mahdotonta.  Missä on muureja, siellä on useimmiten myös rappuja. Betonisista pihakivituotteista löytyy useita vaihtoehtoja myös portaiden tekemiseen ja rappujen pinnoitemateriaaleiksi.

Mökinmuurit SA

Luonnonkivijäljitelmiä ja maanläheisiä värejä

Luonnonläheisen ympäristön katteeksi sopivat erityisen hyvin mm. uutuuttaan vanhannäköisiksi työstetyt betonikivet sekä nykyaikaiset pintaprofiloidut luonnonkiviä jäljittelevät kivet ja laatat.  Värivalinnoissa kannattaa pidättäytyä hillityissä perusväreissä. Esimerkiksi maanläheiset rusehtavat sävyt sulautuvat hyvin luonnon helmaan, myös neutraali tumman harmaa on aina varma valinta.

LouhikiviSA

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Varmenne: vastaa laskutehtävään

Pihakivi.com – Tietoa piharakentamisesta

Pihakivi.com sivusto on pihasuunnittelun, -rakentamisen ja

kunnostamisen idea- ja tietopankki.

Sivustoa ylläpitävät Betoniteollisuus ry ja suomalaiset

pihakivivalmistajat.

JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ?

Pyrimme kehittämään sivuja  koko ajan palvelemaan

paremmin lukijoidemme tarpeita.

Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä ».

 • BETONILAATTA OY

  Alakyläntie 3 20250 Turku Puh. 02 511 8800 www.betonilaatta.fi
 • LAMMIN BETONI OY

  Paarmamäentie 8 16900 Lammi Puh. 020 753 0400 www.lamminbetoni.fi
 • RAKENNUSBETONI- JA ELEMENTTI OY

  Kukonkankaantie 8 15880 Hollola Puh. 03 877 200 www.rakennusbetoni.fi
 • LAKAN BETONI OY

  PL 42 (Linnunlahdentie 2, 4a) 80101 Joensuu Puh. 0207 481 200 www.lakka.fi
 • RUDUS BETONITUOTE OY

  Pronssitie 1 00440 Helsinki Puh. 020 4474 301 www.rudus.fi

 • LUJABETONI OY

  Harjamäentie 1 71800 Siilinjärvi Puh. 020 789 5500 www.lujabetoni.fi
 • HB-BETONITEOLLISUUS OY

  Laastitie 1 40320 Jyväskylä Puh. 020 788 1800 www.hb-betoni.fi
 • NAPAPIIRIN BETONI OY

  Jämytie 2 96910 Rovaniemi Puh. 020 7933 200 www.napapiirinbetoni.fi
 • BETONITEOLLISUUS RY

  PL 381 (Unioninkatu 14) 00131 Helsinki Puh. 09 12991 www.betoni.com
JÄIKÖ ETSIMÄSI TIETO LÖYTYMÄTTÄ? Pyrimme kehittämään sivuja palvelemaan koko ajan paremmin teidän tarpeitanne. Lähetä risuja tai ruusuja tekijöille tai kysy lisätietoja täältä »